Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Slovák oloupil stařenku (75) po mrtvici o snubní prsten, dostal pět let

Žiga serval stařence z ruky násilím snubní prsten, který nosila 52 let
Žiga serval stařence z ruky násilím snubní prsten, který nosila 52 let  (Autor: Policie Velká Británie, profimedia.cz - ilustrační foto)
Autor: Ladislav Leimer - 
5. září 2012
18:59

Za extrémně ohavné označil britský soud chování Roberta Žigy (29). Slovák se ve Velké Británii vloupal do nemocničního pokoje pacientky (75), která prodělala dvě mrtvice. Poté jí násilím strhnul z ruky snubní prsten, který nosila 52 let.

Za svůj ohavný čin, který spáchal v lednu, byl dnes odsouzen na pět let a čtyři měsíce vězení. Soudce Robert Bartfield nad slovenským lupičem neskrýval rozhořčení. Christine Brown zůstala po jeho útoku otřesená, její už tak vážný stav se ještě zhoršil.

Prsten jí násilně serval

Christine Brown, která špatně vidí, si Žigu spletla se svým synem. Začala s ním tak rozhovor. Když si však všimnula, že jde o někoho jiného, kdo se k ní snaží přiblížit, okamžitě začala křičet. Žiga ji chytnul za ruku, na které měla diamantový snubní prsten, a násilně jí ho z ní serval. Nakonec utekl požárním schodištěm, policie ho však dopadla.

Byla k smrti vyděšená

„Když syn paní Brown doběhl do jejího pokoje, plakala a silně se třásla. Byla k smrti vyděšená, že jí ublížíte. Byl jste na ní příliš hrubý. Vpád do nemocničního pokoje považuju za stejně závažný, jako vloupání do domu,“ řekl Bartfield Žigovi v soudní síni. Za čin ho poslal za mříže na pět let a čtyři měsíce.

querty ( 16. října 2012 11:21 )

Slovák Žigo oloupil stařenu... TAK JE TO SPRÁVNÉ.

fionora ( 16. října 2012 08:45 )

Kam se podívám, kolem je sám Žiga. Už mi to leze krkem.

lennne ( 5. září 2012 20:38 )

alespon nekde funguje soudnictvi...tady by to ani k soudu nedoslo. Je dobre ze nase opalena me.nsina ukazuje cele EU co je zac.Treba nam prestanou vykladat nesmysly, ze jsme ra.sisti, kdyz je poznaji dukladne.

kacota ( 5. září 2012 19:50 )

Žigovi z osady sa zachcelo diamantov

hugu ( 5. září 2012 19:34 )

To jo,pokud by nebyl opálený.

Zobrazit celou diskusi