Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

V domově šílené vražedkyně rok poté: Vražda čtyř dětí nedává vesnici spát

Autor: Jitka Pecharová - 
3. září 2012
21:11

Jakoby bez povšimnutí zůstalo včera v Širokém Dole na Svitavsku roční výročí vraždy čtyř dětí. Přesto den, kdy je tady udusila a podřezala jejich matka Romana Z. (37), nedává vesnici spát…

„Ta událost zničila pověst obce. Když řekneme, že jsme z Širokého Dolu, hned slyšíme, to je tam, co máma zabila svoje děti,“ přiznal muž, který bydlí nedaleko domu hrůzy.

Stavení se stodolou kdysi patřilo rodině jeho ženy, než ho prodali novému vlastníkovi, a od něj ho pak koupil druh vraždící ženy. Chtěl se tam s ní a dětmi usadit, jenže to mezi nimi skřípalo, a tak Romana zřejmě nešťastná z krachu vztahu a zklamaná životem chtěla zemřít a na onen svět vzít i své potomky.

„Od té tragédie se tomu domu vyhýbám,“ dodal důchodce. Podle starosty Václava Vopařila lidé nezapomínají, ale ani si tu hrůzu nepřipomínají.

Svíčky jen od Blesku

Dům je od vraždy opuštěný, ale na prodej není. Majitel sem však nejezdí. „Akorát tu byli asi dvakrát rodiče druha vražedkyně a posekali zahradu,“ řekla obyvatelka obce, v níž lidé nevědí, a ani snad nechtějí znát, zda a kde mají zpopelněné děti hrob či pomník.

Bývalý druh vražedkyně bydlí se svými rodiči v Pusté Rybné. K výročí smrti dětí jediný Blesk zapálil svíčky před dveřmi domu, v němž skonaly.

Vražedkyně dostala v květnu doživotí, proti kterému se ale odvolala. Tvrdila, že si na nic nepamatuje, a její obhájce pochyboval o jejím duševním zdraví. Podle znalců však paměť neztratila a vzpomínky blokuje úmyslně. Případ nyní leží na pražském vrchním soudu. Obhájce ženy předpokládá, že jednání proběhne už tento měsíc.

manizna ( 4. září 2012 12:11 )

...

sibuna ( 4. září 2012 08:04 )

A už má dokonce další dítě....

manizna ( 4. září 2012 07:54 )

A ještě dodatek,ten rok ale utekl,že ? Člověk by řekl,že je to tak 5 měsíců

manizna ( 4. září 2012 07:51 )

Je to prostě i sprostě kráva! Pozabíjet děti,i kdyby měla nevím jaké problémy,proto omluva není! Ještě pořád tu máme Dětské domovy a určitě by si děti vzala i druhá strana rodiny a pokud nebavil život ji,což tak nevypadalo,měla na onen svět odejít ona a né pozabíjet nevinné děti

marie60 ( 4. září 2012 07:03 )

Zobrazit celou diskusi