Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Zpověď vraha operního pěvce: Ubil jsem kamaráda, kterého jsem obdivoval

Tímto klackem ubil vrah (uprostřed) operního pěvce Břetislava Hurníka (†68)
Tímto klackem ubil vrah (uprostřed) operního pěvce Břetislava Hurníka (†68)  (Autor: Foto Blesk - Ivana Žáková)
Autor: red - 
30. srpna 2012
05:00

K vraždě se plně doznal, svého činu litoval. Pozdě. Nic to totiž nemění na tom, že Jiří Hájek brutálně zabil svého kamaráda, operního sboristu Břetislava Hurníka (†67). Ubil ho touto palicí... 

Operní sborista Hurník žil v posledních letech jako bezdomovec - na Ostravsku v zemljance na kraji lesa. Rozhodl se pro to sám, dobrovolně. Když ho letos 28. ledna Hurníka navštívil jeho známý Jiří Hájek, nestačil se divit.

„Pozval mě na svůj hrad, jak domovu říkal. Byl jsem v šoku, když jsem tu zemljanku viděl. Mrazilo mě v zádech i z toho, jak vypadal. Smradlavý a ušmudlaný,“ vypověděl krátce po zadržení Hájek.

Z umělecké branže se přitom znali přes třicet let. S kamarádem se pohádal v opilosti kvůli krádeži prstýnku a klackem, který u včerejšího soudu posloužil jako usvědčující předmět, mu rozdrtil lebku.

Zločinu bestiální vrah litoval - Hurníka prý měl rád a celý život ho jako umělce i člověka obdivoval. Také proto trest přijal.

"Rozsudek je pravomocný. Jak obžalovaný, tak i státní zástupkyně se na místě vzdali práva na odvolání," řekla mluvčí Krajského soudu Ostrava Lucie Bhömová. Soud Hájkovi udělil souhrnný trest. V mezidobí byl totiž odsouzen za krádež.

zelena.karkulka ( 30. srpna 2012 21:21 )

operetní pěvec mohl zpívat dodnes,kdyby nelil!

anka ( 30. srpna 2012 14:24 )

alkohol je metla lidstva...

anka ( 30. srpna 2012 14:23 )

 ne spolecnost, ale alkohol...

rendyx111 ( 30. srpna 2012 11:13 )

Ale listure myslel toho operního pěvce,ne toho ožralýho magora....

nyxx ( 30. srpna 2012 10:40 )

To chápu,ale mektá o tom,že zabil kvůli současné společnosti. Tak dodávám,že společnost za to nemůže,ale spíš to,že byl ožralý.

Zobrazit celou diskusi