Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Pohřbili lékaře, který skočil do Macochy: Lidé se ptali PROČ?

Autor: Ondřej Požár - 
28. srpna 2012
15:50

Davy lidí se přišly včera do brněnského krematoria rozloučit s přednostou urologie Fakultní nemocnice u svaté Anny Arne Rovným (†46). Ten v polovině srpna spáchal sebevraždu skokem do Macochy.

Na jeho poslední cestu ho přišli vyprovodit kolegové lékaři, zdravotní sestry i pacienti. Smutečních hostů bylo určitě přes dvě stě, takže se ani nevešli do obřadní síně a museli stát venku!

Sympatickému primáři, který se stal přednostou urologie v pouhých čtyřiatřiceti letech a platil za vynikajícího operatéra a uznávaného experta v oboru uroonkologie, vzdalo hold v krátkých projevech několik řečníků.

Ti jen v podstatě vstupovali do série smutných rockových balad, které v obřadní síni nad rakví postupně zazněly. Nechyběla třeba klasika od Dire Straits Brothers in Arms a také I Still Loving You (Stále tě miluji) od skupiny Metallica.

Slzy a dohady

Mnohým smutečním hostům tekly po tvářích slzy a v očích se jim zračila otázka: Proč? Motiv jeho dobrovolného odchodu ze světa totiž stále halí tajemství a dohady. Mluví se o syndromu vyhoření a přepracování. Přednosta byl otcem tří dcer Terezy, Petry a Viktorie.

„Byl to skvělý lékař, byl jsem jeho pacient. Když jsem se to od sestřiček dověděl, nevěřil jsem tomu! Prý v tom byly vážné zdravotní důvody, dokonce pan primář údajně den před smrtí ještě složil funkci. Bude nám chybět!“ kroutil smutně hlavou senior, který nechtěl uvést jméno.