Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Ve Vietnamu natočila mafie diplomata při sexu, chtěla vydírat Česko

Palečka si natočili při sexu ve Vietnamu, mafie ho chtěla vydírat
Palečka si natočili při sexu ve Vietnamu, mafie ho chtěla vydírat  (Autor: profimedia.cz - ilustrační foto)
Autor: Ladislav Leimer - 
28. srpna 2012
08:28

Sexuální hrátky měly posloužit k vydírání České republiky. Ve vietnamské Hanoji si mafie natočila někdejšího vicekonzula české ambasády Emila Palečka při souloži se dvěma ženami. Kompromitující nahrávkou chtěla mafie docílit zrušení přísných víz.

Video totiž vzniklo v letech 2008 až 2009, kdy Paleček v Hanoji působil. Jeho kariéru tam ukončila právě kompromitující nahrávka, která se objevila na videoportálu youtube.com v únoru 2009. „Někdo tě natočil při sexu. Je to na YouTube. Okamžitě se vrať do Prahy,“ uslyšel tehdy Paleček podle MF DNES, která o kauze dnes informovala. Diplomat poslechl.

Protiútok za zpřísnění víz

Před rokem 2008 byla vízová politika v Česku otevřenější a poptávka po levné pracovní síle velká. Jenže po ekonomické krizi se vše změnilo. U vietnamské komunity se navíc zvedla kriminalita, takže se podmínky pro udělení víz zpřísnily. To se samozřejmě nelíbilo vietnamské mafii, která se právě na území Česka hojně dopouští trestné činnosti spojené s drogy.

Nebyla to prostitutka

Paleček se musel velvyslanectví vyzpovídat. Popřel, že by dívka na videu byla prostitutka. Prý to byla žena, s níž měl intimní poměr. S druhou dívkou, která vystupuje na videu, měli sex ve třech. Jednalo se ale prý o její nápad. Video bylo na YouTube asi tři minuty, než bylo kvůli nevhodnému obsahu staženo. Za tu dobu ho vidělo 72 lidí.

Útěk do Abú Dhabí

Paleček byl z Vietnamu odvolán, dnes pracuje ve Spojených arabských emirátech. „Od června 2009 působí pan Paleček na velvyslanectví v Abú Dhabí na pozici hospodáře,“ řekl zástupce ředitele tiskového odboru ministerstva Karel Šrol. A co na celý skandál sám zúčastněný? „Nebudu se k tomu vyjadřovat,“ prohlásil nepřekvapivě Paleček.

honza22222 ( 29. srpna 2012 01:21 )

Pokud nes...l za statní peníze a v pracovní době, tak nám to snad může být jedno.Důležitý jestli jim dal ta víza nebo ne. A podle toho že ho dali na net tak asi ne, tak ho vyhoťe a dejte tam někoho kdo s mafii mít problém nebude a do Čech příjede pár nových pěstitelů,pasáků a kupců nemovitostí.

zelena.karkulka ( 28. srpna 2012 21:34 )

A co jako?Pokud jim nebylo 10let,tak o co jde?

12356 ( 28. srpna 2012 19:34 )

tak tak, tohle se muze stat jenom u nas

mandat ( 28. srpna 2012 14:48 )

Svata pravda.

mandat ( 28. srpna 2012 14:47 )

 V UAE si ho natoci ruska mafie.Ruskych prostitutek je v Abu Dhabi dost.

Zobrazit celou diskusi