Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Auto skončilo v kotrmelcích, další mladík (23) zabil spolujezdkyni (†20)!

Toto auto skončilo na Královéhradecku v kotrmelcích a následně v příkopě. Cestovali v něm tři lidé, dva vyvázli se zraněními, dvacetiletá dívka zemřela
Toto auto skončilo na Královéhradecku v kotrmelcích a následně v příkopě. Cestovali v něm tři lidé, dva vyvázli se zraněními, dvacetiletá dívka zemřela  (Autor: Policie ČR)
Autor: simao, INT - 
27. srpna 2012
23:02

Nehod mladých řidičů narůstá alarmujícím způsobem. Stejně tak zbytečných smrtí mladých lidí. I při tragédii, která se odehrála v neděli večer, hrála nezanedbatelnou roli vysoká rychlost. Smrt u silnice čekala tentokrát na Královéhradecku na dvacetiletou spolujezdkyni.

Mladík (23) za volantem Hondy nezvládl v neděli večer nedaleko Smržova na Královéhradecku zatáčku, auto šlo několikrát přes střechu a skončilo mimo silnici.

Zatímco však řidič (23), u kterého dechová zkouška nepotvrdila přítomnost alkoholu, vyvázl jen s lehkými zraněními, jeho dvacetiletá spolujezdkyně zemřela po převozu do nemocnice.

Za nehodu mohla patrně příliš rychlá jízda. Řidič se měl po nehodě přiznat, že jel rychlostí 100 až 110 kilometrů v hodině v místech, kde byla povolená devadesátka. Za usmrcení z nedbalosti mu hrozí až 6 let vězení.

Je to v poslední době bohužel již několikátý případ tragické nehody, při které řídil auto mladý řidič. Na vině kromě alkoholu byla v podobných případech často nezkušenost a neopatrnost mladíků. Rychle a zběsile po Česku si tak vybírá další a další oběti.

Zobrazit celou diskusi