Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Otec se synem měnili pneumatiku, oba Čechy smetl rakouský kamion

Čechy zabil na rakouské silnici kamion, smetl je z vozovky
Čechy zabil na rakouské silnici kamion, smetl je z vozovky  (Autor: profimedia.cz - ilustrační foto)
Autor: Ladislav Leimer, ČTK - 
25. srpna 2012
12:26

Dva Češi, otec se synem, zahynuli dnes po půlnoci na rakouské dálnici ve směru na Salcburk. Když měnili na svém vozu prasklé pneumatiky, smetl je nákladní automobil.

Ve voze byla také přítelkyně zabitého staršího muže a její sedmnáctiletý syn, kteří z nehody vyvázli nezranění, ale celému neštěstí přihlíželi. Musela jim proto být poskytnuta psychologická pomoc. Oba se po tragédii totiž zhroutili.

Chyba na straně řidiče kamionu

Automobil podle APA zastavil půl hodiny po půlnoci na odstavném pruhu, kde ho řidič správně označil podle předpisů. Nedlouho poté je míjely dva kamiony, z nichž první na poslední chvíli uhnul doleva, aby se jim bezpečně vyhnul, ale druhý už nestačil zareagovat a oba muže srazil.

atakdale ( 27. srpna 2012 10:32 )

češi jsou schopný zastavit kdekoli a jejich specialita je zastavování v zatáčce a právě v odstavných pruzích na dálnicích, pak taky vyjíždět z vedlejší těsně před auto na hlavní a to potom, co čekali, až to auto přejede... tomuhle se není co divit

reba ( 26. srpna 2012 09:15 )

Berto Berto, tady není čemu se smát. Je to další tragédie. Prostě táta nedomyslel a syn také ne! Je to strašně smutný a ty se tlemíš jak jelito!

vrtajzub ( 26. srpna 2012 00:16 )

vrtajzub ( 26. srpna 2012 00:14 )

a ty trtko čo sa smeješ jak škatula od vixu a ešte k tomu bezdôvodne, zas si logal lavorovicu ?

adorator ( 26. srpna 2012 00:13 )

dojel bych na nejbližší parkoviště. Třeba bych si i poničil disk, ale žil bych. Jen úplný magor mění kolo na dálnici, o půlnoci a v odstavném pruhu ... Nejsou první ani poslední, takových se najde dost. Nedávno na D1 jeden podobný něco opravoval na autě a packy mu čouhaly z pod auta do jízdního pruhu

Zobrazit celou diskusi