Sobota 4. května 2024
Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie
Oblačno 21°C

Smutná prázdninová bilance: O prázdninách zemřelo na silnicích 140 lidí

Autor: ČTK, simao - 
1. září 2012
13:03

V roce 2003 to bylo 286 mrtvých, letos polovina. Bezpečnost se na českých silnicích přece jen o něco zlepšila a potvrzuje to i prázdninová bilance, které zveřejnilo policejního prezidium. Smutným faktem však je, že více než dřív umírali mladí lidé...

O posledním prázdninovém víkendu lze počítat s dalšími kolizemi, když se budou z prázdnin vracet lidé do svých bydlišť. Policisté proto připravují řadu regionálních bezpečnostních akcí a vyzývají řidiče ke zvýšené pozornosti a ostražitosti. Celý příští týden se pak chystají více hlídat u škol, kam se vrátí žáci, a přilehlých přechodech.

Nejen řidiči a policisté si však přejí, aby se již obešly očekávané nehody bez "smrťáků". Za období letošních letních prázdnin zahynulo na českých silnicích podle předběžných policejních statistik 140 lidí. Je to stejně jako loni a zároveň nejnižší číslo od roku 1990.

Dívku sestřelilo auto na chodníku, řidič trabantu zkolaboval

Zatím poslední prázdninovou obětí se stala dívka, kterou v pátek na pražském Proseku usmrtilo auto na chodníku. Odmrštilo se tam při nehodě po střetu tří aut a zasáhlo bezbrannou školačku. Zavalilo jí a čtrnáctiletá dívka zemřela na místě...

V pátek pak zahynul i osmdesátiletý řidič trabantu - příčinou byl patrně infarkt, po kterém sjel u obce Jickovice na Písecku do strouhy.

Nejsmutnější 13. srpen

Mezi nejhorší prázdninové nehody se přitom zařadila ta ze 13. srpna. U Klášterce nad Ohří našli v troskách auta smrt čtyři mladí lidé z Karlovarska, kteří se vraceli z hudebního festivalu... Řidič zřejmě nedal přednost při nájezdu na hlavní silnici.

Tři lidé pak zahynuli o týden později při srážce osobního vozidla s nákladním mezi Velešínem a Netřebicemi na Českokrumlovsku. Nejtragičtějším dnem se tak stala neděle 19. srpna, kdy si nehody vyžádali 10 lidských životů. Celkově se o prázdninách stalo přes 13 tisíc dopravních. 

felicity. ( 1. září 2012 14:24 )

Strašný!!!!!!!!!!!!!!

pablb-hubert ( 1. září 2012 14:05 )

Slušný výřad!

Zobrazit celou diskusi