Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Pohlaví libereckých bílých tygříků odhaleno: Jsou to dva kluci a holka!

Autor: jp - 
22. srpna 2012
13:43

Netrpělivě očekávaná zpráva o pohlaví tří mláďata tygra bílého v liberecké zoo je tady! Dnes ráno při první veterinární prohlídce takřka dvouměsíčních tygříků pracovníci zahrady zjistili, že to jsou dva kluci a holka!

Před prohlédnutím tygřích trojčat musela zoo od mláďat nejprve oddělit jejich matku Suryu Báru (4). Ošetřovatelé k tomu využili okamžik, kdy samice opustila porodní box a zamířila k venkovnímu výběhu, do kterého běžně chodí už 14 dní vždy po ránu. „Vše trvalo 20 minut bez zbytečných prodlev s cílem co nejvíce minimalizovat stresovou zátěž matky i jejích potomků,“ uvedl mluvčí liberecké zoo Ivan Langr.

Takřka dvouměsíční tygříci váží skoro sedm kilo

Vedle pohlaví mláďat pracovníci zahrady při veterinární prohlídce pracovníci zahrady zjistili i jejich aktuální hmotnost. Samička vážila 6,3 kilogramu a oba samečci po 6,9 kilech. Také došlo i na očipování a očkování. Zatím to vypadá, že všechna tři koťata jsou v pořádku.

 Liberecká zoo již začala pro mláďata hledat i jména, kterými je pokřtí 8. září. K dispozici měla 2240 návrhů od veřejnosti, ze kterých již vybrala 69 samčích a 64 samičích. „Z nich vytříbíme dvacítku nejlepších a příští týden prozradíme konečný výběr,“ uzavřel Langr. Autora vítězného návrhu odmění zoo dárkem, účastí na křtinách a poukazem na zážitkový program Ošetřovatelem v zoo u šelem.

naidka ( 23. srpna 2012 20:11 )

pejsane nechám si o tom v noci zdát...

decathlonuv.fotr ( 22. srpna 2012 21:04 )

naidka ..ja tebe taky

atakdale ( 22. srpna 2012 14:50 )

javor! ti řikám tůrista, že ten se vzpamatovává eště teď

naidka ( 22. srpna 2012 14:47 )

takové články v Blesku jsou potřeba, ne samé šílenosti.

atakdale ( 22. srpna 2012 14:42 )

byla jsem tam minulej tejden, ale byli uvnitř... ovšem venku ve výběhu byl tygr a když ho nějakej týpek fotil, tak skočil na pletivový vrata na konci výběhu a týpek si káknul do gatí, zkrátka nepočítal s tím, že starej tygr brůna může bejt poněkud nervózní

Zobrazit celou diskusi