Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Havárie autobusu v Belgii: Český řidič usnul a zranil 59 německých turistů

Autor: ČTK, lm - 
19. srpna 2012
08:07

Znovu spánek za volantem a znovu český řidič autobusu. K obrovské tragédii, která si zatím vyžádala jeden lidský život došlo v Belgii. Autobus s českou poznávací značkou a mladými německými turisty na palubě sjel ze silnice a narazil do stromu.

 

Na východě Belgie dnes ráno havaroval autobus s šesti desítkami mladých německých turistů. Uvedl to web rtl.be, který v prvních zprávách informoval, že v autobuse cestovalo asi 50 Čechů. Nehoda si vyžádala zraněné.

Nejnovější zprávu belgického webu potvrdil na základě informací belgické policie i zástupce českého velvyslance v Belgii Vladimír Němec.

Nehoda si podle serveru vyžádala jednoho těžce zraněného, který seděl vepředu. Byl hospitalizován stejně jako několik lehce zraněných studentů. Další zranění byli převezeni do obce Soumagne, kde byla zřízena záchranná stanice.

Autobus, který jel z Paříže do Mnichova, měl údajně českou poznávací značku. Cestovalo v něm 59 Němců.

Mikrospánek

Nehoda se stala v provincii Lutych nedaleko hranice s Německem. První výsledky vyšetřování naznačují, že řidič autobusu za volantem usnul. Na místo nehody vyslala prokuratura v Lutychu experta.

Autobus se převrátil na bok do příkopu, takže většina silnice zůstala průjezdná.

Na místo nehody byl vyslán zdravotnický vrtulník a požárníci. Pracují tam početné záchranné týmy.

 


Zobrazit místo Zde havaroval český autobus s německými turisty na větší mapě