Autobus se zřítil z viaduktu nedaleko jihoanglického města Bath. Kapela se vracela z koncertu ve městě Bristol a mířila do Southamptonu, když jejich tourbus sjel z cesty a spadl z výšky asi deset metrů do potoka, přes který mostek vedl.

Bylo zraněno všech devět lidí, kteří v autobuse jeli, z toho dva vážně. Řidiče a ještě jednoho člena posádky dokonce museli z trosek autobusu vyprošťovat hasiči. Frontman kapely John Baizley má zlomenou ruku a nohu, zlomeninu obratle utrpěli bubeník Allen Blickle a basák Matt Maggioni. Kytarista Pete Adams má jen lehčí zranění, proto byl hned po ošetření propuštěn z nemocnice.

Zatím není přesně jisté, co bylo příčinou nehody. Mohlo ji zavinit také počasí. Podle informací, které uvedla BBC, byla v době nehody zrovna silná průtrž mračen. Kvůli tomu také nebylo možné pro zraněné poslat vrtulník.

Management kapely okamžitě zrušil všechny termíny evropského turné, ty americké zatím platí. Vše se ale bude odvíjet od zdravotního stavu členů Baroness.

Kapela vznikla v roce 2003 ve městě Savannah ve státu Georgia. Nedávno vydali svou třetí desku, s níž byli právě na turné. Baroness vystoupili 3. srpna v klubu 007 na pražském Strahově.

Fotogalerie
8 fotografií