Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Brutální útok na řidiče MHD: O hlavu mu rozbili láhev od piva

Řidič pražské MHD skončil po útoku čtyř mladíků v nemocnici - ilustrační foto
Řidič pražské MHD skončil po útoku čtyř mladíků v nemocnici - ilustrační foto  (Autor: Archiv Blesk)
Autor: ČTK, šim - 
3. srpna 2012
11:38

Noční směna se pro pražského řidiče autobusu změnila v peklo. Ve čtvrtek večer napadli 57letého řidiče pražské MHD čtyři mladíci. Bezdůvodně ho kopali, bili pěstmi a dokonce mu o hlavu rozbili láhev od piva.

Incident se stal okolo 23:00 v ulici Československého exilu v Praze 4 v blízkosti zastávky Belárie. Podle policie si jeden z mladíků po příjezdu autobusu do zastávky stoupl s lahví alkoholu v ruce do dveří a znemožnil jejich uzavření. Poté, co řidič čtyřčlennou skupinu okřikl, mladíci na něj zaútočili. "Údery pěstí a kopy mířili do oblasti hlavy, jeden z nich dokonce použil k tomuto napadení láhev od piva," uvedla pražská policejní mluvčí Jana Rösslerová. Řidiči způsobili četné pohmožděniny, a muž proto skončil v nemocnici. Na policejním webu o tom informovala.

Řidič utekl do kabiny, zamknul se a přes dispečink přivolal pomoc. V tu chvíli se dali útočníci na odchod, během něhož údajně kopali do kabiny řidiče a poškodili stěrač autobusu.

Policisté dva muže zadrželi v nedaleké ulici. Po dalších dvou pátrají. Lidé mohou jakékoliv informace o útočnících sdělit na linku 158.

Policisté mladíky podezírají z výtržnictví, za které jim hrozí dvouleté vězení, a ublížení na zdraví. "Záleží však ještě na vyčíslení škody poškozeného autobusu, od které se pak bude odvíjet případná právní kvalifikace. V tomto případě by pak útočníkům hrozil ještě trestný čin poškození cizí věci, jehož trestní sazba je jeden rok vězení," dodala mluvčí.

aanitaa ( 3. srpna 2012 14:22 )

taky jsem si to uz nekolikrat rikala

sevilian ( 3. srpna 2012 13:24 )

kramora - zlatá mládež nejezdí autobusem ale tátovejma baworákama

siroky11 ( 3. srpna 2012 12:50 )

Celý tento případ by se měl postoupit do Brna. Tam by ti umělci na soudech jistě odsoudili řidiče, protože "brutálně" jel autobusem.A jak k tomu ten chudáček cestující přijde?

Zobrazit celou diskusi