Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Nejhloupější zloděj Česka: Žirovnický zámek si otevřel kladivem

Autor: Jiří Čada - 
14. srpna 2012
18:51

Patrně nejhloupějšího zloděje Česka dopadli nyní policisté z Kamenice nad Lipou na Pelhřimovsku. Když opilého muže (35) vyhodili večer z hospody v nedaleké Žirovnici, vyzbrojil se kladivem a rozhodnul se finančně si přilepšit na místním zámku.

Až pět let vězení hrozí nyní dělníkovi z Karvinska, který si úderem kladiva otevřel jedno z oken do zámeckého sálu. Nevnímal, že za zády mu ječí bezpečnostní alarm.

„V prvním podlaží ze zdi sundal v dámském salónu velké zlacené nástěnné hodiny z 19. století. V jídelně z historického čajového servisu sebral cukřenku a z přijímacího salónu pak originál barokní obraz,“ popsala počínání opilého zloděje mluvčí pelhřimovských policistů Hana Kotková.

Zloděj si vše postupně vynosil na druhé zámecké nádvoří. To už však na místo dorazili také muži zákona. „Protože nevěděli kolik pachatelů je uvnitř, policejní hlídka přivolala na místo posily včetně služebního psa,“ informovala Blesk policejní mluvčí. Opilý zloděj mezitím pokračoval v hlučném rozbíjení skleněné výplně dalších zámeckých dveří.

„Pachatele jsme zadrželi mezi mezi prvním a druhým nádvořím, kde měl ukradené věci připraveny k odnesení,“ popsal pozdější zákrok policistů jejich vedoucí David Švéda. Zloděj, přestože byl na rukou od skla značně pořezán, se policistům odmítl vzdát a pustil se s nimi do křížku.

„Později nadýchal 2,46 promile alkoholu. Po ošetření byl k vystřízlivějí převezen na záchytku do Jihlavy,“ dodala Mluvčí Kotková.

jikar ( 15. srpna 2012 11:06 )

neotravuj s tím!!!

roflor ( 15. srpna 2012 09:28 )

Viděl jsem jednoho zloděje , co ukradl protokolární pero v přímém přenosu. Tento zlodějíček je proti němu úplný břídil!

Zobrazit celou diskusi