Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Advokát si prostřelil hlavu: Připravil stát o 250 milionů?

Autor: Helena Lacinová, šim - 
2. srpna 2012
08:33

Teplického advokáta Jana Vankeho (†70) našli hasiči v jeho kanceláři v Baarově ulici zastřeleného. Vanke byl klíčovou osobou v případu zmizelých 250 milionů korun, které měl dostat stát, ale dostala je soukromá firma. Zřejmě spáchal sebevraždu

„Cizí zavinění jsme vyloučili. Muž nechal dopis na rozloučenou,“ potvrdila sebevraždu policejní mluvčí Veronika Hyšplerová. Bližší informace uvést nechtěla. Podle informací TV Nova po sobě Vanke zanechal dopis na rozloučenou.

Žena ze sousedství, která advokáta znala, řekla, že muž si v poslední době stěžoval, že ho zmáhají pracovní případy. Vanke se zabýval obchodním právem, zastupoval věřitele proti dlužníkům a naopak. V jednom případě úspěšně docílil, že dlužníkovi zabavili exekutoři dům ve prospěch jeho klienta.

Kromě toho byl klíčovou postavou, která mohla osvětlit, kam se podělo čtvrt miliardy korun, které měl dostat stát. Vanke byl konkurzní správce zkrachovalé Hornické zaměstnanecké zdravotní pojišťovny, od jejíž dlužníků pomohl vymoci 250 milionů korun. Peníze však nepřišly na účet státu, ale putovaly na konto společnosti Key Investments.

Přes tuto společnost odklonil své peníze před manželkou také bývalý ministr průmyslu a obchodu Martin Kocourek.

 

 

mememumu ( 2. srpna 2012 13:58 )

Výborně. A když ta firma, co dluží, žádný majetek nemá? Respektive jejím jediným majetkem jsou nedobytné dluhopisy zkrachovalých firem nebo firem nad krachem?

brekekesalami ( 2. srpna 2012 12:35 )

pak se prodává jejich nemovitost, majetek....a z peněz se uspokojují věřitelé.

brekekesalami ( 2. srpna 2012 12:30 )

No dělá to co všichni ostatní v tomto státě - krade.

mememumu ( 2. srpna 2012 10:31 )

Jojo, ty tu propaguješ kradení a pak mluvíš o tom, že se někdo neumí živit poctivě.

mememumu ( 2. srpna 2012 10:30 )

Co nehápeš na tom, že když někdo nic nemá, tak těžko může něco vrátit?

Zobrazit celou diskusi