Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Pirát na motorce jel 240 km/h: Jste dobří, řekl policistům, když ho chytli

Na této motorce motocyklista (32) ujížděl policistům
Na této motorce motocyklista (32) ujížděl policistům  (Autor: Policie ČR)
Autor: Tereza Hořínková, Jitka Pecharová - 
2. srpna 2012
07:18

Měla to být obyčejná silniční kontrola. Mohla z toho být jen pokuta za špatně umístěnou poznávací značku... Motocyklista (32), místo aby zastavil, začal ujíždět rychlostí 240 km/h. Policistům, když ho dohonili, řekl, že jsou fakt dobří!

Když se policisté pokusili v noci na úterý krátce po půlnoci zastavit motocyklistu, rozhodně nečekali takovou reakci, která nastala. Ve chvíli, kdy ho hlídka v passatu se zapnutými výstražnými světly dojela, začala zběsilá honička!

„Motorkář z Plzeňska začal ostatní auta na dálnici předjíždět i v pravém odstavném pruhu rychlostí 220 až 240 km/ hod. Policisté ho pronásledovali zhruba 30 kilometrů, až jeho šílená jízda skončila na podmáčeném poli,“ informovala mluvčí krajské policie z Hradce Králové Ivana Ježková.

Podotkla, že po celou dobu za řidičem seděla jeho přítelkyně (29). Řidič chtěl několikrát policisty setřást riskantními manévry, to se mu ale nepodařilo. Za jízdy několikrát zastavil a přesvědčoval přítelkyni, aby vystoupila...

„Ještě předtím, než naše hlídka předala mladého muže policistům v Poděbradech, vysekl jim poklonu: »Jste fakt dobří, myslel jsem si, že mě nedostanete «,“ dodala Ježková.

Policisté navíc nakonec zjistili, že řidič má do května 2013 zákaz řízení všech motorových vozidel. A navíc... je od roku 2008 za maření výkonu úředního rozhodnutí odsouzen ke dvěma letům vězení s podmínečným odkladem na 5 let.

henes ( 2. srpna 2012 21:15 )

Za jízdy několikrát zastavil a přesvědčoval přítelkyni, aby vystoupila.. . Tak kde byli policajti když několikrát zastavil?Plesk zase akceluje.Č...k by mi z toho prasknul.

zigfried ( 2. srpna 2012 10:23 )

No nevím, jestli mám za tohle policajty chválit. Prostě jeden namachrovanec natrefil na jinýho namachrovance v uniformě. Ještě štěstí, že při tom nezabili někoho třetího.

trucker.maik ( 2. srpna 2012 09:49 )

V noci s Passatem za ***í a s babou za zády toho moc nenazávodíš.Navíc jim to VW fakt jede..vzít to po d11 tak tě chytne další u Českýho Brodu a po okreskách...nevim,pravděpodobně by to rozbil a ješte by ji zabil.Můj známý takhle ujíždel a najížděl na policajty,chytli ho a ještě mu na polní cestě rozbili dr.žku.Bengo co ho málem přejel,ho vulkanizovalo a řvalo že má dvě děti.Chápu.Nemáš papíry tak nejezdi,když jsi debil.

qqqq ( 2. srpna 2012 09:44 )

Nečekám že moji připomínku schválí coby reálnou ten kdo o motorce ví jen to že má dvě kola ( to ale nepovažuji za vadu - někdo jezdí , někdo ne )

qqqq ( 2. srpna 2012 08:22 )

240 km/h jede dnes každé slušnější auto . I ve dne není problém zajet Brno-Praha do jedné hodiny . Tento motorkář byl sračka a dobrá motorka musí jít okolo 300 km/h . Zase příběh zveličený amatérama - medii.

Zobrazit celou diskusi