Středa 1. května 2024
Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund
Polojasno 22°C

Dopravní nehody: Pražák bourá méně než Ostravák!

Ostraváci předběhli Pražáky a umístili se na předním místě v nehodovosti. (Ilustrační foto)
Ostraváci předběhli Pražáky a umístili se na předním místě v nehodovosti. (Ilustrační foto)  (Autor: profimedia.cz)
Autor: ja, lmk - 
20. července 2012
12:07

Ze sta pojištěných jich téměř 12 havaruje. To není moc pěkná vizitka ostravských řidičů. Je to dokonce šestkrát víc než v Havlíčkově Brodě, který se jako nejlepší umístil na druhé straně žebříčku ČSOB Pojišťovny.

Ostrava tak předběhla Prahu, která dlouhodobě podobným statistikám kralovala. Pokud se vám po přečtení těchto řádků zdá, že vjet s autem do centra Ostravy je sázka do loterie, nemáte tak úplně pravdu. Žebříček nezkoumá, kde se nehoda stala, ale odkud je řidič, který ji zavinil. Jistí si ale nemůžete být před žádnými obyvateli velkých měst.

Naopak venkované bourají nejméně často. „Faktem je, že postavení motoristů z Ostravy, Prahy a dalších metropolí ČR coby těch, kteří bourají nejčastěji, dlouhodobě nikdo neohrožuje,“ tvrdí Jaroslav Král, ředitel odboru pojištění vozidel ČSOB Pojišťovny.

Celorepublikový průměr je 4,8 %.

V zeleně označených okresech řidiči bourají nejméně, v červených naopak. V zeleně označených okresech řidiči bourají nejméně, v červených naopak. | ČSOB Pojišťovna

golf33 ( 21. července 2012 00:10 )

Přesně

golf33 ( 20. července 2012 19:28 )

Bo neni čas jezdit slušně, pi.o..

fionora ( 20. července 2012 17:35 )

Ale bere podstatně více než Ostravák.

bledulka ( 20. července 2012 14:46 )

Je to přesně tak, jak píše blesk.Někteří Ostraváci opravdu jezdí jak dobytek... ....Sice včera nás z D1 vytlačilo auto s pražskou SPZ a policejním majáčkem....

adict ( 20. července 2012 13:52 )

Vysočina celá je nějaká zamiklikovaná. Největší města Havlíčkův Brod, Třebíč, Žďár nad Sázavou (až na Jihlavu, kde je bláznů za volantem taky dost), všechna jsou v zelenejch. Tam by se mohli všichni jezdit učit jak jezdit.

Zobrazit celou diskusi