Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

V pražských Dejvicích se propadla silnice: 5 metrů hluboká jáma!

Autor: ČTK, mok - 
8. července 2012
17:16

Jen zázrakem se nikdo nezranil! V Praze na křižovatce ulic Evropská a Horoměřická se propadla silnice. K pět metrů hluboké díře dorazila policie, která omezila provoz v obou ulicích. Příčiny zatím nejsou známé.

Silnice v Dejvicích se propadla krátce před polednem, v místě, kde zrovna probíhají stavební práce na prodloužení metra trasy A. K hluboké jámě dorazila policie spolu se zástupci firmy Metrostav, která metro staví. Jestli za propad mohlo právě prodlužování tunelu se ale neví.

"Zatím nevíme, jestli to souvisí se stavbou. Je to čerstvé," řekl mluvčí Metrostavu František Polák.

Policie  uzavřela Horoměřickou ulici a automobilovou dopravu po Evropské ulici směrem z centra.

Zraněn nebyl nikdo. "Naštěstí si toho všimli lidé včas," řekla mluvčí policie Eva Kropáčová. Díra vzniklá propadem byla podle ní nejprve menší a později se rozšířila.

Vzhledem k tomu, že jde o frekventovanou komunikaci vedoucí například na ruzyňské letiště, mohou se na místě i kvůli návratu řidičů po volných dnech tvořit fronty. Objížďka vede po Kladenské ulici. Podle Anety Řehkové z tiskového oddělení dopravního podniku je náhradní autobusová doprava vedena z Vítězného náměstí do Divoké Šárky.

Pravidelné autobusové linky jezdí ve směru z centra přes Petřiny. Odklonění se dotýká i frekventované linky 119, kterou lidé využívají při cestě na letiště.


 

tochadda ( 9. července 2012 09:56 )

Co chemik, guru Klause i tu jeho paničku už mohli vítat v pekle, když se tudy vezli na výlet někam do Tramtárie...

marie60 ( 8. července 2012 22:06 )

Jo, bude nás furt strašit !!! bu bu bu ..DOBROU NOC ....

marie60 ( 8. července 2012 20:35 )

Třeba ho rohatí v peklisku nechtějí. Takový chemik by jim tam napáchal hodně škod a co kdyby z těch kotlů museli platit daně?

Zobrazit celou diskusi