Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Američan (37) zmizel v zemi, propadla se pod ním ložnice

Autor: shp, ČTK - 
1. března 2013
22:35

Ať se všichni do země propadnou, jestli ho nenajdou! Jeff Bush (37) přitom nikdy neodešel ze svého domu. Zmizel, když se s ním propadla země. Kráter o povrchovém průměru deset metrů se vytvořil přímo pod jeho přízemní ložnicí.

Městečko Seffner na Floridě již druhý den žije pátráním po místním muži. Bushův bratr Jeremy se zrovna chystal ke spánku ve čtvrtek večer místního času, když uslyšel hluk a vzápětí hlas svého sourozence volajícího o pomoc. Na místě, kde jeho pokoj míval podlahu, uviděl šokovaný Jeremy pouze hluboký kráter o průměru deset metrů, do nějž se sesouvala půda i věci z bratrovy ložnice.

Bratra vytáhl šerif

Jeffa však již nespatřil. „Podlaha se stále ještě propadala a hlína se sesouvala dolů, ale mě to nezajímalo. Chtěl jsem zachránit bratra,“ popsal kritickou chvíli AP Jeremy Bush. Nakonec sám málem zmizel pod zemí, musel ho vytáhnout místní šerif. Experti zatím přesně nestanovili, co bylo příčinou neštěstí. Podobné propady půdy způsobuje voda či chemické procesy v půdě a horninách pod povrchem.

Zobrazit celou diskusi