Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Na Vltavě museli hasiči zachraňovat osm německých skautek

V Českém Krumlově bojovalo osm dívek o život
V Českém Krumlově bojovalo osm dívek o život  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: INT, mok - 
7. července 2012
08:49

Německým skautkám (12-18 let) šlo ve čtvrtek večer o život. Osm dívek se totiž plavilo na raftu a laminátových lodích po Vltavě, když je přepadla bouřka. Silný liják a vítr skautky vyklopil do řeky. Na místě museli zasahovat hasiči a policisté.

Dívky  proplouvaly Českým Krumlovem, když se počasí náhle změnilo a překvapila je velká bouřka. Ve vodě skočilo všech osm německých skautek, kterým pomohla až policie a hasiči.

„Zažily jsme opravdu perné chvíle. Počasí se rychle změnilo a naše lodě se najednou převrátily. Všude bylo plno vody a docela i velké vlny. Všechny naše věci plavaly po proudu,“ řekla Právu vedoucí oddílu Imke Marquardtová.

Dívkám se naštěstí nic nestalo a azyl si našly v klášteře v Kájově, což je kousek od Českého Krumlova. Po hrozném večeru se rozhodly, že se raději vrátí zpět do Hamburku. „Nyní si už pouze sušíme věci a odpoledne pojedeme zpátky do Hamburku. Měly jsme tu být až do konce týdne, ale některé věci nám uplavaly, a tak se raději vrátíme dříve,“ dodala Imke.

londynskypes ( 7. července 2012 17:26 )

osm g e r m a n e k.. nastydly jim tydke p y s k y

abzk ( 7. července 2012 15:51 )

Tenkrát mi bylo šestnáct. Háčka mi dělala devítiletá šikovná holčina. Pětiletej bratránek se jednou rukou držel sedačky jak klíště, druhou vylejval vodu.

abzk ( 7. července 2012 15:44 )

Neuplavalo jim všechno. To by neměly co sušit. Skauti si dřív vystačili s málem. Uměli improvizovat.

anka ( 7. července 2012 15:21 )

co vite, kdyby jim nekdo pomohl, tak tu urcite zustanou do konce tydne - ale nemaji stany, spacaky, obleceni, jidlo, mozna ani penize....a vedouci je za holky zodpovedna.

gevi ( 7. července 2012 15:05 )

Vy jste holt šikovnej. Tohle byly malý a mladý holky a to víte, ty se s vámi nemohou vůbec rovnat.

Zobrazit celou diskusi