Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Český kutil opravoval zbraně a posílal je balkánské mafii

Kutilové vyráběli zbraně v garáži
Kutilové vyráběli zbraně v garáži  (Autor: Foto Blesk - Helena Lacinová)
Autor: Helena Lacinová, mokk - 
2. července 2012
06:12

Až ve spolupráci s balkánskou mafií se proměnila láska ke zbraním u Jana P. (49) ze Želenic na Mostecku. Jde o jednoho ze sedmi hlavních obžalovaných ze zločinného spolčení a nedovoleného ozbrojování. To celý týden řešil teplický soud.

Parta kutilů v garáži u domu předvedla, jak mizerně armáda likviduje zbraně. S trochou šikovnosti vyřazené samopaly a pistole přeměňovali ve funkční a zásobovali jimi podsvětí. Bylo jim jedno, koho zabijí!

Blesk navštívil vesnici, kde má kutil Jan P. trvalé bydliště. V domku, kde bydlí, nikdo neotvíral. Garáž byla zamčená. Při domovní prohlídce v ní policisté nalezli hlavně, výstružníky upravené na různé tvary nábojových komor a tlumiče. „Byl blázen do military. Se svým kamarádem z vedlejší vesnice objížděl burzy a skupoval všemožné zbraně a doma je předělával. Na soustruhu uměl zázraky,“ řekl jeden ze sousedů.

Namátkově vybrané zbraně zabavené zločinné skupině. Při obchodování jim překupníci dávali přezdívky. Velký stánek měl být kulomet, malý stánek pistole a autem označovali samopal. Namátkově vybrané zbraně zabavené zločinné skupině. Při obchodování jim překupníci dávali přezdívky. Velký stánek měl být kulomet, malý stánek pistole a autem označovali samopal. | Foto Blesk – Helena Lacinová

Druhým hlavním obžalovaným je bývalý strážník a zbrojíř městské policie v Krupce Zdeněk Votava (56), který zprostředkovával obchod s dvěma Makedonci, kteří jsou rovněž ve zločinné skupině. U něj policisté našli i miny. „Ukazuje se, že vyhláška je nedostatečná a vrátit zbraň zpět do oběhu není nic složitého,“ poukázal teplický státní zástupce Pavel Norek. Překupníkům zbraní hrozí až desetileté tresty. Rozsudek je plánován na srpen.

gogo ( 2. července 2012 08:36 )

Ta fotografie... To je nějaký žert ? Pět obličejů z nichž pět je začerněno ?

Zobrazit celou diskusi