Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Tragédie v Chorvatsku: Lékaři bojují o život holčičky (13)

Autor: ljš - 
23. června 2012
15:41

Těšila se na dovolenou u moře, teď bohužel bojuje v chorvatské nemocnici o život. Třináctiletou holčičku z havarovaného českého autobusu museli s těžkým poraněním hlavy vrtulníkem převézt do Záhřebu.

Spolu s touto dívkou transportovali do chorvatské metropole ještě jedenáctiletou dívku a dospělou ženu. Všechny tři zraněné jsou ve velmi vážném stavu.

Starší dívka utrpěla vážné zranění hlavy a otevřené zlomeniny nohou a lékaři bojují o její život. Vážná jsou i zranění druhé dívky, která je podle chorvatských médií právě na operačním sále. Podle lékařů však není ve smrtelném nebezpečí. Dospělá žena, jejíž stav je kritický, utrpěla zlomeniny žeber, pánve a dolních končetin.

V autobuse cestovalo podle dostupných informací 50 lidí a dva řidiči. Osm z nich nehodu nepřežilo. Sedm cestujících zahynulo podle chorvatských médií přímo v autobuse, starší žena pak v nemocnici podlehla vážným zraněním.

Jednou z obětí je i řidič, který v okamžiku nehody seděl za volantem. Jeho kolega nehodu jako zázrakem přežil jen s pohmožděninami. V momentě, kdy vůz najel do svodidel, ale spal a nemohl tak policistům sdělit nic, co by příčinu nehody osvětlilo.

zelena.karkulka ( 24. června 2012 01:45 )

jsi idiot

keep.smiling ( 23. června 2012 18:21 )

ještě pro ten nick "alumno"... ještě taky existuje pojištění řidičů a jejich zaměstnavatelů...!!! trubko...

keep.smiling ( 23. června 2012 18:20 )

nemá vůbec pravdu, i když plácal něco o tom, jak budou zanění vše platit...

keep.smiling ( 23. června 2012 18:19 )

jsou to děti, pod zákonem!!! možná tohle ale ty trubko alumno nectíš...

keep.smiling ( 23. června 2012 18:16 )

co to proboha plácáš za nesmysly??? Kdo že co bude splácet? Ti, co jsou zranění??? Řidiči jezdí pro někoho a ti v případě, že se dokáže, že nehodu zavinil jejich zamětnancec, budou muse rodině platit!!! A to vše, nejen pboyt v nemocnici, lékařskou péči, ale i převoz domů a bolestné!!! jinak - ve 13ti letech je dítě stále holčička, nejen pro rodiče - ale i dle zákona, ty trubko. a trapný jsi jedině ty!!! Místo soucitu tady rozebíráš jak ji kdo nazval ...

Zobrazit celou diskusi