Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Drama na letišti: Na Ruzyni hořelo letadlo!

Autor: Jaroslav Šimáček - 
9. června 2012
22:30

Nejdřív výbuch a pak se z jednoho z hangárů ruzyňského letiště začal valit hustý dým. Tak nějak vypadal sobotní večerní požár na Ruzyňském letišti. Zaparkované letadlo, které minulý rok vezlo gorilu Moju z Prahy do Španělska, celé shořelo. Škody jsou vysoké, jeden člověk byl navíc zraněn a musel být převezen do nemocnice. Požár údajně vznikl při čištění letadla.

Letištní provoz byl přerušen zhruba na čtvrt hodiny a dým z požáru byl vidět kilometry daleko, jak se také podařilo zachytit jednomu ze čtenářů Blesku. "Požár vznikl v hangáru F, mám informace, že v tuto chvíli je už pod kontrolou," řekla mluvčí letiště Eva Krejčí krátce po 22. hodině serveru Novinky a doplnila pouze, že halu provozují České aerolinie (ČSA).

V hangáru vybouchlo letadlo ART - 42, plameny později přeskočily i na letoun vedle. K výbuchu údajně došlo při čištění letadla. Příčinu však určí další vyšetřování.

"Pražští hasiči tam zasahovali pouze jako záloha, pomáhali letištním hasičům s odvětráváním hangáru. Letadlo v hangáru zcela shořelo," sdělila v sobotu večer mluvčí pražských hasičů Pavlína Adamcová.

Jeden zraněný musel být s popáleninami odvezen do nemocnice. Také hmotné škody se vyšplhaly do velké výše. Podle odhadu hasičů se jedná až o 300 milionů korun. Na shořelém letadle je však zajímavé také to, že je to zrovna ten stroj, který loni v listopadu transportoval gorilu Moju z pražské zoo do Španělska.

arcaben ( 10. června 2012 09:49 )

že-by se hangáry bouřily proti novému pojmenování letiště v Anglickém jazyce??

defakto ( 10. června 2012 09:08 )

Jen jestli to nemělo původně bouchnot až bude letadlo ve vzduchu??

hu11 ( 10. června 2012 07:26 )

To se Havel naštval a zapálil letadlo

Shelby16 ( 10. června 2012 02:20 )

Hlavně, že se nikomu nic nestalo. Snad také neuhořelo žádné letištní zvířátko !? syslík, zajíc ap.

david7dolansky ( 9. června 2012 23:07 )

Velice zajimave cteni je na http://kuc.cz/upe0he/ a NENECHTE se ovlivnit prvnim dojmem! Musi se to precist cele.

Zobrazit celou diskusi