Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Vyrovnání za Klausovu krádež: Chilský prezident dostal nové pero

Klausův trhák: Zmizení chilského pera
Klausův trhák: Zmizení chilského pera  (Autor: Archiv Blesku)
Autor: ČTK, simao - 
2. června 2012
15:16

Zatímco jeho chilský protějšek mluvil, prezident Václav Klaus si se zálibou prohlížel protokolární pero. A nakonec si ho přivlastnil. Chile se však dočkalo odškodnění. Náhradu za Klausovo pero poslal do Jižní Ameriky europoslanec Edvard Kožušník (ODS).

Adresát? Chilský prezident Sebastián Pinero. Obsah zásilky? Náhradní protokolární pero za 12 tisíc korun a omluva za Klausovu krádež.

Takový balíček zaslal do Chile europoslanec Edvard Kožušník jako náhradu za pero, které si přivlastnil Václav Klaus. A byla z toho tenkrát pořádná ostuda. Záznam, na kterém je zachyceno, jak Klaus nechal pero "zmizet" ve svém saku se však stal internetovým hitem.

"Je to nadsázka," sdělil europoslanec, proč se rozhodl Chile nahradit Klausův úlovek. Náhradní pero, které pochází z dílny české firmy, zabývající se právě výrobou protokolárních per, tak není přímo od Klause. I když je v pouzdru umístěn i jeho podpis. Kožušník k balíčku připojil omluvu a prosbu bývalému předsedovi chilského Senátu Jorge Pizarrovi, aby pero prezidentovi předal. "On mi to slíbil a následně mě informoval, že pero do (chilské) prezidentské kanceláře předal," sdělil europoslanec.

"Lepší je vrátit někdy, než nikdy," okomentoval suše epizodu chilský senátor. Klaus přitom ve svém březnovém bilančním rozhovoru sdělil, že ho jeho počínání mrzí. "Samozřejmě že mě to netěší a utrhl bych si ruku, ale myslím, že je to přehráno nekonečným způsobem," uvedl Klaus na svou obranu. Poznamenal ale také, že je standardní si při podobných oficiálních akcích pero vzít.

Video VIDEO: Klause si vzal na paškál slavný moderátor Jay Leno. Podle něj měl český prezident v Chile komplice - Youtube.com
Video se připravuje ...

wolf66 ( 25. ledna 2013 19:12 )

ten je schopný místo pera vrátit propisovačku.Vypsanou,

henes ( 20. června 2012 12:51 )

Sedm milónů lidí vidí jak kradu,kurńa nevím jak bych se zachoval.. Ten má ale žaludek,ach jo.

hugu ( 2. června 2012 20:09 )

Klaus, odkloněním protokolárního pera, vykonal velký státnický čin,kterým zapsal náš stát nesmazatelně do vědomí obyvatel téhle modré planety a dalších bytostí po souhvězdí Androméda.

vrtajzub ( 2. června 2012 19:35 )

Videla som to v talianskej televízii RAI 1, dobre sa na ňom zabávali. On nemá kožu na papuli. Dodnes sa tvári, ako by sa nič nestalo.Má nejakú diagnozu ten chlap ?

husqarnowicz ( 2. června 2012 17:31 )

V kterékoli normální zemi by se takovýto psychopat nemohl stát prezidentem. Leda tak v nějaké méně rozvinuté zemi arabského světa nebo rovníkové Afriky. Ale tam už by nejspíš dávno visel...

Zobrazit celou diskusi