Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Šílenec na D1: Řidič felicie se řítil v protisměru

Iustrační foto
Iustrační foto  (Autor: profimedia.cz)
Autor: ČTK - 
31. května 2012
18:17

Neuvěřitelný hazard se životy ve čtvrtek předvedl řidič bílé felicie, když se po dálnici D1 u Kroměříže řítil v protisměru

Šofér stříbrné Škody Felicia zřejmě najel do špatného pruhu v místě výjezdu na Kroměříž a poté pokračoval směrem na Hulín. Překvapení motoristé se škodovce jedoucí v levém rychlém pruhu snažili všemožně vyhýbat.

 

Jen shodou šťastných okolností se kvůli riskantní jízdě neznámého řidiče nestala vážná dopravní nehoda. "Přesto v jednom okamžiku čelní srážka ve vysoké rychlosti hrozila muži za volantem automobilu Škoda Octavia. Strhl proto řízení vpravo, a tak se autu v protisměru těsně vyhnul. Při úhybném manévru se však bočně střetl s vozidlem v pravém pruhu. Oba řidiči naštěstí vyvázli bez zranění," popsala kroměřížská policejní mluvčí Simona Kyšnerová s tím, že další nehoda se nestala.

 

"Po řidiči, který nebezpečnou jízdou hazardoval nejen se svým životem ale i s životy jiných, nyní pátráme. O pomoc žádáme také veřejnost. Cenné informace týkající se této události mohou občané sdělit na bezplatné lince Policie ČR 158," uzavřela kroměřížská policejní mluvčí.

 

Na dálnicích se případy jízdy v protisměru objevují výjimečně. Například loni na podzim jel po dálnici u Ostravy muž asi 20 kilometrů v protisměru a poté se střetl s protijedoucím vozem. Dopravní nehoda se obešla bez zranění, šlo jen o uražená zpětná zrcátka. Řidiči se dokonce i s vozem poté podařilo zmizet. V červenci zase slovenský řidič vyděsil v Rakousku řadu lidí, když si jel na kole po Západní dálnici A1 v protisměru s kanystrem pro benzin.

miglandc ( 31. května 2012 18:27 )

Ti nemocní lidi za volantem se snad někdy líhnou.A kde byl policejní vtulník?To je pozdě o tom jen psát!

Zobrazit celou diskusi