Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Perla (8), hledaná Interpolem, je doma: Vypadá zdravě a usmívá se

Autor: Zbyněk Schnapka, Kjos - 
28. května 2012
17:50

Nejhledanější dítě v Česku Perla (8) Mlčochová, kterou půl roku hledala policie, se vrátila domů do chatrče u obce Maleč na Šumavě. Vypadá zdravě, přesto že podle lékařky jí šlo půl roku o život.

I když ještě v pondělí byla dívenka na internetových stránkách policie vedena jako „dítě v ohrožení“, protože podle vyjádření lékařky jí šlo o život, vypadala velice dobře.

Se svými sourozenci si hrála kolem chatrče, houpala se na houpačce a nebylo na ní vidět, že by nějak strádala. „Rodiče odjeli do Sušice na nákupy. Přijedou až večer,“ řekly Blesku v pondělí dopoledne děti.

Ty byly celý den samy, pobývaly uvnitř chýše, hrály si venku a jeden z hochů také jezdil po okolí na kole. Na místo dorazili také policisté a vzápětí pak odjeli.

Pro policii případ skončil

„Pro nás případ skončil. Pominuly důvody k pátrání, protože dívka se vrátila do místa současného pobytu. Policisté se na místě přesvědčili, že je zpátky a tak stahujeme z internetu pátrání. Teď bude vše řešit sociálka a lékařka té holčičky,“ řekla Blesku Dana Ladmanová z ředitelství policie v Klatovech.

Po Perle pátrali od loňského října policisté z celé Evropy. Ošetřující lékařka dívenky totiž zjistila, že je dítě vážně nemocné.

„Dívka byla na lékařské prohlídce. Pro výsledky testů si ale nikdo nepřišel. Doktorka nás kontaktovala s tím, že rozbor krve ukázal, že holčička je nemocná a nebude-li se léčit, může jí jít i o život,“ řekla tehdy Blesku Ladmanová.

Rodiče, kteří žijí v souboru chatrčí a maringotek uprostřed šumavských hvozdů, ale dceru i s ostatními dětmi odvezli do Španělska, kam Mlčochovi utíkají každý rok před zimou.

Video  Archivní záběry ukazují, jak žije Perly rodina  - TV Prima - Krimi Plus
Video se připravuje ...

aluman ( 29. května 2012 13:04 )

Tohle jsou podle tebe spokojené děti? Bez jiskry, bez úsměvu, bez nadšení pro to co dělaj? Nucené předvádět se při činnosti podobné žebrotě, aby k soc. dávkám přispěly do rodinného rozpočtu.

aluman ( 29. května 2012 13:00 )

Pokud by dětem i jiným způsobem nebránili v začlenění do společnosti, nebylo by na tom, že je učej doma nic špatného, ale takhle z nich vychovávaj stejné nepřizpůsobivé, v současné společnosti normálního soběstačného života neschopné sociopaty, jako jsou oni sami

lpitriska ( 29. května 2012 07:09 )

rostly

lpitriska ( 29. května 2012 07:08 )

Jo at se učí doma,jestli to funguje,ale musíš uznat,že je tam nesutečnej bordel na to aby tam rostli děti

jima ( 29. května 2012 06:56 )

sheila16: deti vypadaji spokojene. Kdyby se radsi socialka a policajti zajimali o tyrane deti !! A tou kvalitni stravou myslite ten E-ckama nadity hnus a zeleninu zamorenou pesticidy ?

Zobrazit celou diskusi