Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Maskovaní muži přepadli podnikatele: Jeden z nich zemřel

Autor: Jana Ulrichová - 
26. května 2012
19:31

Smrtí jednoho z útočníků skončilo loupežné přepadení podnikatele Jaroslava Papouška (50) z Litoměřic. V noci, když všichni spali, vnikli k němu do domu čtyři ozbrojení, za policisty převlečení muži. Při následné potyčce jeden z nich zemřel. Jak, to údajně neví ani sám napadený podnikatel.

Čtyři ozbrojení útočníci se vloupali do domu v Plešivecké ulici kolem druhé hodiny ranní. Vyrazili dveře do ložnice, kde právě spal Jaroslav Papoušek s manželkou. Křičeli „policie“, pistolí manželům mířili na hlavu. Dožadovali se vydání peněz, cenností a klíčků od auta.

Křik vzbudil i podnikatelovu dceru s jejím přítelem. Když se šli podívat, co se děje, jeden ze zlodějů prý dívce k hlavě přiložil zbraň. Strhla se rvačka. Útočníci zřejmě zaskočení tuhým odporem se dali na útěk. Pan Papoušek jednoho dostihl a zadržel, než přijela policie. Ještě žil. Když dorazila na místo záchranka, lupič byl už ale mrtvý. Proč a jak netuší ani napadený podnikatel. Ke střelbě v domě údajně nedošlo.

Policisté zatím pouze potvrdili násilnou smrt muže. „Byla nařízena soudní pitva. Více k tomu zatím nemohu uvést,“ byla policejní mluvčí Ludmila Světláková skoupá na informace.

Napadený Jaroslav Papoušek podniká už léta s auty. V současné době figuruje ve dvou společnostech, jedna se zabývá autodopravou a druhá opravou aut a hotelnictvím.

kapa0370 ( 30. května 2012 21:27 )

to se možná nikdy nedovíme jak to bylo doopravdy protože nás budou krmit tady těma historkama s akčních filmů...

gogo ( 28. května 2012 12:45 )

Ano, je to jednoznačné. Jestliže mě někdo v mém domě přepadne, je nutné střílet. Mám-li zbraň. Zvláště je-li těch útočníků více. Nemohu čekat několik vteřin a zkoumat, zda se jedná jen o zdvořilostní návštěvu. To zaváhání může napadeného stát život. Ano, v tomto případě beru USA jako náš vzor...

dissent ( 28. května 2012 10:13 )

Po SSSR je náš nový vzor USA,nechápu teda,proč nemůžu beztrestně zastřelit člověka,který mě napadne v mém bytě,nebo na mém pozemku,navíc když mě ohrožuje střelnou zbraní.V USA je to zcela normální.Tady půjdete do vězení vy ,pokud pachateli ublížíte,tedy v případě,když budete mít štěstí a vyváznete živí. Panu Papouškovi držím palce,je to správnej chlap.

naidka ( 28. května 2012 09:49 )

to jsou přece pastičky na myši nabité na 380 V.

janamala ( 28. května 2012 09:35 )

Tak dům není rozhodně luxusní, nicméně slátanina několika stylů. prostě nevkus. Nicméně majiteli a přepadenému držím pěsti, je to statečnej chlap!

Zobrazit celou diskusi