Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Soud s Breivikem: Před budovou se zapálil muž

U soudu s Breivikem se zapálil muž
U soudu s Breivikem se zapálil muž  (Autor: INT, Reuters)
Autor: ČTK, ljš - 
15. května 2012
14:48

VIDEO: U soudu s norským atentátníkem Andersem Breivikem, který loni v červenci zavraždil 77 lidí, došlo k dalšímu pozdvižení. Před budovou, kde se líčení odehrává, se zapálil neznámý muž.

Neznámý muž se dnes zapálil před budovou soudu v Oslu, v níž se koná proces s atentátníkem Andersem Behringem Breivikem. Podle tiskové agentury DPA se na muže vrhli policisté a následně ho odvezla sanitka. Zatím není jasné, nakolik čin souvisel s Breivikem.

Podle policie se muž před soudní budovou polil hořlavinou a zapálil se. Policisté si všimli dýmu a rychle muže uhasili. Muž utrpěl popáleniny, rozsah jeho zranění ale zatím není znám.

Před soudem, kde stojí vrah Breivik, se upálil muž Před soudem, kde stojí vrah Breivik, se upálil muž | Reprofoto VG.no
Breivik loni v červenci zabil při pumovém útoku v Oslu a při masakru na ostrově Utöya 77 lidí. K činu se přiznal a tvrdí, že útoky spáchal v sebeobraně, aby uchránil svou zemi před multikulturalismem a muslimským přistěhovalectvím.

Při procesu, který dnes pokračuje 19. dnem, tento týden vypovídají přímí svědci, kteří Breivikovo řádění přežili.

Video  Před budovou, kde soudí Breivika se zapálil neznámý muž  - vg.no
Video se připravuje ...

norrtalje ( 15. května 2012 22:30 )

Tohle muze napsat jen opravdovy neznalec veci. 'Kdyz neco nevite tak to netrubte do eteru. Jednoducha otazka- Co vlastne vite o Norsku a o zivote tam?? Podle toho co ctu, velky kulovy!!!! Byli usmrceni za prve hlavne Norove, Budte doma a nic tady neblabolte. Zaplatte si zajezd do Skandinavie abyste vedel/a co tady remcat!!!! A kolik jazyku umite kdyz tady hlasate co pise zahr, tisk???? Tenhle komentar napsala velmi neinteligentni osoba

gevi ( 15. května 2012 20:30 )

Dobrý názor. Možná by někdo měl v rámci boje proti fašismu postřílet vaše děti. Pak byste to taky viděla tak moudře, jak jste to tady napsala. Zavraždění byli téměř všichni mladí sociální demoraté - samozřejmě Norové. Kde jste vzala ty nehorázné lži?

lukreciaborgia ( 15. května 2012 18:43 )

Byli to muslimové na výletě.Brevik je tam nechtěl,protože vedou jeho zemi do horoucích pekel.Chtěli stavět mešity v Norsku a Brevik psal na všechny strany,že si to lidé nepřejí.Nebyl vyslyšen,tak to vzal sám do rukou.To píše zahraniční tisk.Všichni mrtví asi 79 obětí byli muslimové.U nás se o tom a mnohem jiném nepíše vůbec.

ochman ( 15. května 2012 18:22 )

janamala ( 15. května 2012 16:35 )

Víš o tom případu ho@no, co? Ty "děti" a jim podobní nás táhnou do pekel a díky nim tvoje děti poznají horší masakr, než byl tento.

Zobrazit celou diskusi