Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Děsivá válka gangů: 49 znetvořených těl se válelo u dálnice

Mexická policie učinila hrůzný nález: U dálnice objevila pět desítek těl nacpaných v plastových pytlích. Pozůstatek války gangů...
Mexická policie učinila hrůzný nález: U dálnice objevila pět desítek těl nacpaných v plastových pytlích. Pozůstatek války gangů...  (Autor: Archiv Blesku, ČTK, Reuters)
Autor: ČTK, Jaroslav Šimáček - 
13. května 2012
22:05

Desítky znetvořených těl, nacpaných v plastových pytlích, objevila u jedné z tamních dálnic mexická policie. Válka gangů pokračuje, po oběšencích ze začátku května jde o další oběti neuvěřitelně brutálních činů. Tohle není americký akční film, to je krutá realita.

Nejmenovaný zdroj mexické vlády prozradil agentuře Reuters, že zavražděných lidí bylo 49. Jedná se tedy o jeden z největších masakrů v mexických dějinách.

Desítky znetvořených mrtvol našla v neděli policie na předměstí severomexického města Monterrey. Jejich totožnost je zatím neznámá. I když možná nikoli pro vyšetřující policisty, kteří na místě nálezu objevili výhrůžný vzkaz napsaný na kusu papíru, což bývá v podobných případech obvyklé. Jeho obsah však zůstává utajený.

Střety mezi soupeřícími gangy mexické narkomafie však nabývají na brutalitě. Ve středu mexičtí policisté našli 15 rozřezaných mrtvých těl ve dvou automobilech u jezera Chapala, minulý týden pak mexickou veřejnost zděsil nález 23 mrtvol, jejichž těla byla pověšená na mostě ve městě Nuevo Laredo také na severu Mexika.

Od konce roku 2006 si přitom násilí spojené s drogami a boji mezi narkomafiemi navzájem, ale i pašeráky a vojáky, vyžádalo v Mexiku na 50 tisíc životů. A jak to tak bývá, přichází o ně často i civilisté.

Zobrazit celou diskusi