Čtvrtek 9. května 2024
Svátek slaví Ctibor, zítra Blažena
Polojasno 18°C

Manželé odmítli adoptovat děti: Nelíbila se jim jejich jména

Ilustrační foto. Děvčátka si náhradní rodiče neadoptovali kvůli jménu
Ilustrační foto. Děvčátka si náhradní rodiče neadoptovali kvůli jménu  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: INT, Monika Plachá - 
8. května 2012
15:24

Ve Velké Británii odmítli manželé adoptovat malé holčiky, protože se jmenují Chardonnay a Chrystal. Sociální pracovnice jim totiž zakázala je přejmenovat. Počet rodin, které odmítnou adopci kvůli jménu dítěte stoupá.

Ve Velké Británii se rozhodl manželský pár pro adopci. Po vybrání roztomilých ročních holčiček přišel šok. Sociální pracovnice jim sdělila, že svěřené děti nesmějí přejmenovat. Manželé proto z adopce ustoupili. Pro děvčátka jsou jména Chardonnay a Chrystal nejspíš osudná.

Britští sociální pracovníci by rádi rozptýlili mýtus, že párů, které by chtěli děti adoptovat je více než dětí. Právě naopak. Počet dětí čekajících na náhradní rodiče rok od roku roste a tento sociální systém jim nepomáhá. Většina rodičů totiž nechce přijmout dítě, které se jmenuje po nějaké oblíbené celebritě nebo alkoholickém nápoji.

e.44 ( 9. května 2012 10:05 )

Co? Děti feťáků s divnejma jménama by k adopci nenabídli? To by je šoupli do kanálu ? nebo kam?

e.44 ( 8. května 2012 22:23 )

Oslovovat je můžou jak chtěji, ale třeba ve škole by děti měly s takovými jmény peklo, ostatní děti by se jim smály. Ta jména jsou skutečně debilní. Při úředních jednáních by to taky nebylo zrovna fajn. Když už jim původní rodiče dali tak stupidní jména, nemělo by se novým bránit v jejich přejmenování. No a když si noví rodiče můžou děti vybrat, dětí je podstatně víc než zájemců o adopci, tak si holt někteří vyberou raděj děti bez takové "komplikace".

zaviracispendlik ( 8. května 2012 20:50 )

myslela jsem, že jsi chytřejší, to je přeci ilustrační foto

zelena.karkulka ( 8. května 2012 19:27 )

Je to blbost,muselo za tím být něco jiného -o přejmenování rozhoduje i soud

zaviracispendlik ( 8. května 2012 18:26 )

a pak i feťáci

Zobrazit celou diskusi