Alenu Šeredovou v Itálii znají nejen jako modelku a moderátorku, ale i jako mecenášku přispívající na charitu. Kráska, která svou modelingovou kariéru odstartovala jako česká vicemiss, je od roku 2004 tváří italského projektu SOS vesničky, v rámci kterého se věnuje opuštěným dětem.

Aleniny aktivity se ovšem neomezují pouze na území Itálie, její zásluhou vyrostla například škola ve Rwandě. Díky adopci na dálku se Alenina rodina rozrostla o další dítě – dívenku, se kterou se Alena seznámila během návštěvy SOS vesničky v Tunisku, kde minulý týden pobývala.

Právě humanitární zahraniční cesta byla důvodem, proč Alena Šeredová nemohla osobně převzít cenu International Award Aid Children, která byla v Miláně letos v březnu udělena vůbec poprvé v historii.

Předávání ocenění se konalo za přítomnosti starosty města a prezidentů dvou italských provincií. Mario Sečkář z Czechoslovak Models, domovské agentury Aleny Šeredové k tomu dodává: „Na Alenino ocenění jsme náležitě hrdí, jako první nositelka této ceny nastavila laťku opravdu vysoko.“

Fotogalerie
9 fotografií