Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

V polských obchodech prodávají pět let prošlé ryby!

Další kauza ze stran Poláků - přelepená data spotřeby u ryb
Další kauza ze stran Poláků - přelepená data spotřeby u ryb  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: INT, Monika Plachá - 
24. dubna 2012
21:15

Po polské vaječné moučce a průmyslové soli přichází případ přelepování data spotřeby. V polských obchodech je údajně sto tun zkažených ryb. Některé jsou až pět let staré!

Prošlé tresky, lososi a plody moře se našli ve velkoobchodě v Lublinu. Místní dozorové orgány přišly na to, že přelepené ryby byly až pět let staré. Mluvčí státní veterinární správy Josef Duben uvedl pro server Novinky.cz, že by celý incident neměl zasáhnout Českou republiku.„Kdyby se měla záležitost dotknout České republiky, měli bychom být informováni výstražným systémem RASFF,“ řekl Duben.

Od loňského jara je v České republice nastolen tvrdší režim kontrol. Všechny živočišné zásilky, které k nám přichází z ciziny, musí být nahlášeny 24 předem veterinární správě. Český zákazník by se díky tomu neměl bát.

 

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

vladimir1950 ( 25. dubna 2012 14:40 )

Pšonci zas.aní! Sůl, okurky,teď ryby..Pšonci mlží a vyšklebují se nám, průmyslová sůl prý je neškodná. To určitě!! Jediné,co se dá udělat,nekupovat a bojkotovat potraviny z Polska,což činím..

jana999 ( 25. dubna 2012 11:03 )

no u ryb poznáte, že je špatná hned, ta tak rychle páchne, že po pěti letech by vás od ní zahnal ten puch a určitě by jste to nesnědli

mortis69 ( 25. dubna 2012 09:20 )

P.S.:Nezastávám se Poláků,protože ty,co jezděj do čech za prací si jen stěžujou a jsou líný jak vandráci.

mortis69 ( 25. dubna 2012 09:17 )

Musí být nahlášeny 24.....minut,hodin,dní,nebo let?Navíc tam nesedí slovo údajně-buďto jsou,nebo ne Okurková sezóna ještě nezačala,a už takovýhle pecky do hlavy

ackim ( 25. dubna 2012 09:07 )

Přesně tak je to cílená kampaň. My co bydlíme u hranic s Polskem jezdíme nakupovat běžně. Musíme se jenom smát co všechno jsou schopni vymyslet naši vládci. Mimochodem na Německo si netroufáte co?

Zobrazit celou diskusi