20 tun zkaženého kuřecího masa z Německa měli sníst Češi!

Tak tohle je pořádný skandál. A inspekce veterinární správy měla minulý týden o "zábavu" postaráno. Na Vysočině totiž zadržela hned 20 tun zkaženého kuřecího masa z Německa, které putovalo do českých řeznictví a bylo určené pro české zákazníky.
Veterinární inspekce zadržela v minulém týdnu dodávku páchnoucího a nepřirozeně zabarveného kuřecího masa z Německa, které se mělo objevit v českých výrobcích.
Tzv. kuřecí separát, tedy strojně oddělené maso z kuřat, bylo určené pro další průmyslové zpracování. Jeho výhodou je, že je levnější, než samotné kuřecí maso.
Jedná se o odřezky masa a svaloviny, které se získávají z koster kuřat. Obsahuje jej pětina masových výrobků v ČR... Hned 20 tun masa tak putovalo zpátky k německému výrobci.
Inspekce odhalila i další prohřešky výrobců
Mluvčí Státní veterinární správy Josef Duben však prozradil, že různé prohřešky odhalili inspektoři i v dalších regionech.
Třeba výrobce masových produktů na jižní Moravě nenahlásil celkem devět zásilek masa ze Slovenska o celkové hmotnosti zhruba dvou tun a hrozí mu pokuta. Dovozci totiž mají povinnost u zboží živočišného původu nejpozději 24 hodin před přívozem zboží na území ČR o chystané zásilce informovat dozorčí orgány.
Na Liberecku zase veterináři odhalili zhruba 60 kilogramů prošlých masných výrobků.
ať to uvaří evropance merkelové