Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Anička Janatková (†9): Máme nové fotky a informace o její smrti

Autor: Josef Šťastna - 
24. dubna 2012
14:58

Více než rok od nalezení ostatků zavražděné Aničky Janatkové (†9) uvolnila policie další fotky z místa otřesného činu. Anička zmizela cestou ze školy 13. října 2010, její tělo policisté našli až 16. března 2011.

 

Je to už víc než rok a půl, co zmizela cestou ze školy Anička Janatková. Z její smrti byl později obviněn Otakar Tomek. Ten se ale nikdy k její vraždě nepřiznal a oběsil se v cele.

 

Nyní hlavní vyšetřovatel Josef Mareš v policejním odborném časopise ze kterého citovala TV Nova popsal do detailu nález batohu, láhve a klíčů, které patřily Aničce Janatkové.

Od 4. třídy mohla chodit domů sama

 

 

Anička Janatková nastoupila do 4. třídy a začala ze školy chodit sama domů. 13. října si dala oběd ve školní jídelně a spěchala domů. Kamarádkám řekla, že musí být brzy doma, neboť jde odpoledne na balet.

 

Když nedorazila domů, volala jí matka na mobil, ten byl ale vypnutý (později se našel v jejím batohu). Matka jí šla na proti, došla až ke škole. Dceru ale nenašla. Do pátrání se pustila policie.

 

V ulici Pod Písečnou v opuštěné neudržované zahradě ležela láhev s pitím a Aničky školní zápisník.

 

Nález lahve s pitím Nález lahve s pitím | Reprofoto TV Nova

 

Na místo byl povolán psovod. Pes se vydal dál do opuštěné zahrady, pod haldou kostek a zbytků stavebního materiálu ležel Aničky batoh, přikrytý dřevotřískovou deskou. Pes pokračoval dál po její pachové stopě, ale později ji ztratil.

 

Aničky školní batoh Aničky školní batoh | Reprofoto TV Nova

 

24. října 2010 našli kriminalisté v zarostlém svahu svazek klíčů s klíčenkou a nápisem Anna.

 

Aničky klíče se podařilo nalézt až 24. října 2010 Aničky klíče se podařilo nalézt až 24. října 2010 | Reprofoto TV Nova

 

Asi dva metry dále ležely dvě lopaty, na nich byly nalezeny pachové stopy, které patřily Otakarovi Tomkovi. Ten se ale k vraždě Aničky Janatkové nikdy nepřiznal. Později se oběsil ve vazbě.