Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Zpověď matky řidiče Tykadla: Řekl mi, sbohem, mami a šel se udat!

Autor: Pavel Ryšlink, Richard Veselý - 
23. dubna 2012
05:00

Autobusák Roman Smetana (30), který se o víkendu na Václavském náměstí nechal zatknout policií, se před svým udáním zastavil u rodičů, aby se rozloučil. Blesku se podařilo získat exkluzivní zpověď Smetanovy mámy Jany (53).

Hledaný pan »Tykadlo«, řidič Roman Smetana, se policii přihlásil přímo během protivládní demonstrace odborů. Předtím se v Bystrovanech u Olomouce zastavil za rodiči, aby se rozloučil. „Přijel a řekl, že jede do Prahy. Uklidil si a vypnul svou ledničku. Bylo mi jasné, že se vlastně přišel rozloučit a že se jede udat,“ řekla Blesku řidičova máma Jana Smetanová. Ta popřela, že by se její syn snažil začít politickou kariéru. „Volal mi přímo z té demonstrace, že to pro něj není, ty davy a publicita. Pak se udal,“ prozradila maminka. „Chtěl jen lidštější a spravedlivější svět. Zachoval se tak, jak měl. Je tvrdohlavý, vzal to jako princip, a šel si za svým,“ popsala.

Celostátně hledaný Roman Smetana vzal své zatčení s humorem. „Myslím, že je dnes dobrý den na to, nechat se chytit,“ řekl novinářům. Těsně předtím, než se na Václavském náměstí udal, se dokonce nechal se dvěma policisty vyfotit. Teprve pak jim řekl, kdo je, a nechal se zatknout. Policejní hlídka mu nejdříve nevěřila, na policejní stanici ho odvedla až po kontrole dokladů. „Nejste naštvaný, že jsem si vybral vás?“ ptal se s úsměvem jednoho z policistů.

Sto dní vězení za tykadla

Roman Smetana v roce 2010 »vylepšil« volební plakáty. Politikům přimalovával tykadla a na billboardy připisoval nápisy, v nichž politiky označoval za lháře, korupčníky a zloděje. Soudkyně Markéta Langerová, manželka exministra vnitra Ivana »Íčka« Langera, mu za to nejprve vyměřila trest sto hodin obecně prospěšných prací, a když ho odmítl vykonat, změnila trest na sto dnů vězení.

tongou ( 24. dubna 2012 18:14 )

Blbe,hnusnej plakát není dům

arcaben ( 23. dubna 2012 12:31 )

až na tu lůzu s Tebou souhlasím!!

arcaben ( 23. dubna 2012 12:29 )

Nedělejte z obyčejného exibicionisty národního hrdinu!!!Trest mi přijde nepřiměřený,ale zároveň nepřiměřená je i póza pana Smetany!!!

hofihofi ( 23. dubna 2012 10:48 )

To je jako kdyz nekdo prepadne nekde nejakeho politika a okrade ho a zabije, pro luzu je to hrdina pro myslici lidi zlodej a vrah. V jakekoliv zemi a v jakekoliv dobe.

hofihofi ( 23. dubna 2012 10:43 )

a vis ze kdyby te nekdo naprasil santa, tak to pekne schytas za urazku soudu, brzdi, pratelska rada, nevis kdo to cte

Zobrazit celou diskusi