Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Kmotr Janoušek ujel na pár dní do Chorvatska

Autor: Jaroslav Šimáček - 
17. dubna 2012
16:50

Vycestování ze země zatím zakázané nemá, soud totiž ponechal lobbistovi a podnikateli Romanu Janouškovi (43) volnost. A pražský kmotr toho také náležitě využil. Opustil Prahu a vydal se na několik dní do Chorvatska. Státní zástupkyně by však ráda učinila podobným Janouškovým výletům přítrž. Podaří se jí to?

30. března zamítl soud návrh státní zástupkyně Jitky Rybenské, aby byly Romanu Janouškovi, když už nesedí za mřížemi, alespoň zatrženy výjezdy do zahraničí. Podnikatel, na kterého předtím praskla aféra z odposlechy, totiž způsobil další skandál, když opilý přejel řidičku a utíkal před policií. Za těžké ublížení na zdraví mu nyní hrozí až 10 let.   

Tento případ však zatím není vyřešen. Janoušek se od té doby skrýval především ve své vile v Podolí, zatímco ven vycházela pouze jeho manželka. Jenže kmotr kmotrů již opět začíná projevovat na veřejnosti čilejší známky života - vytáhl paty ze svého luxusního sídla nejprve v rámci Prahy a nyní se vydal dokonce i za státní hranice. Podle serveru Aktuálně.cz navštívil "na otočku" Chorvatsko. Zdržel se tam několik dní.

V Chorvatsku prý Janoušek vlastní blíže nespecifikované nemovitosti. Skutečnost, že si tam vyrazil odpočinout od českého mediálního tlaku, potvrdil i jeho advokát Vít Široký: "Vrátil se ve středu a v současné době je tady." O jeho odjezdu věděl i advokát Josef Lžičař, který zastupuje ženu, kterou Janoušek srazil: "Slyšel jsem o tom, že byl čtyři, pět dní v zahraničí v Chorvatsku," řekl právník pro Aktuálně.cz.

Kam si to Janoušek namíří příště? Státní zástupkyně by mu nejraději výlety zatrhla, nyní ale uznává: "Vycestovat ale mohl." Soud by měl její další stížnost na Janouškův volný pohyb mimo ČR projednat ještě tento týden.

dobrotka ( 18. dubna 2012 02:54 )

tomiku - nejak jsem mimo, komu se rika SPISOVATEL?

dobrotka ( 18. dubna 2012 02:52 )

Jak vite, ze je to na nekolik dni?

dobrotka ( 18. dubna 2012 02:38 )

Tak oteviram Blesk uz ne pro radost a legraci, ale s hruzou, jaka jobovka na me vylitne. Takze Janousek prejede zenskou, neni dan na zachytku - izbicku pre opilcov - k vystrizliveni - JAKO KAZDY JINY UCASTNIK DOPRAVNI NEHODY, KTEROU ZPUSOBIL V OPILOSTI, druhy den neni vyslechnut, nechaji ho volne se pohybovat - takze mel dostatek casu zaridit vse potrebne - odkloneni penizku neznamo kam, zameteni stop a hura za hranice vsednich dnu! A soudu to prijde normalni!!!

stopvlade012 ( 18. dubna 2012 00:42 )

Podporte prosim iniciativu "Stop Vlade" na www.stopvlade.unas.cz Projevte prosim maly zajem a vuli zmenit pomery v teto zemi! Venujte 1 minutu nasi prezentci a podporte nas! Dekujeme a omlouvame se za irelevantni prispevek.

stopvlade012 ( 18. dubna 2012 00:42 )

Podporte prosim iniciativu "Stop Vlade" na www.stopvlade.unas.cz Projevte prosim maly zajem a vuli zmenit pomery v teto zemi! Venujte 1 minutu nasi prezentci a podporte nas! Dekujeme a omlouvame se za irelevantni prispevek.

Zobrazit celou diskusi