Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Piráti z celého světa se sjíždějí do Prahy

Konference se účastní i zakladatel pirátského hnutí Rick Falkvinge
Konference se účastní i zakladatel pirátského hnutí Rick Falkvinge  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: ČTK, lm - 
14. dubna 2012
14:54

Pirátské strany pořádají dnes celosvětové setkání v Praze. Na dvoudenní koferenci se objeví mimo jiných i zakladatel pirátského hnutí Rick Falkvinge. Piráti si budou volit nové předsednictvo a přijímat nové členy.

Dvoudenní konference se zúčastní i švédská europoslankyně Amelia Andersdotterová. Jedním z témat bude spolupráce při přípravách na volby do Evropského parlamentu, které se uskuteční v roce 2014. Pirátské strany se v nedávné době zviditelnily například svým odporem proti smlouvě ACTA, která podle nich omezí svobodu na internetu.

Na programu konference je volba nového předsednictva světového pirátského hnutí a přijímání nováčků, letos se ke vstupu do Pirátské internacionály chystá například slovenská Pirátská strana.

Pirátské strany vznikají od roku 2006 po vzoru švédských pirátů. V současné době jich je ve světě zhruba 60. Jedním z hlavních témat pirátských stran je svoboda na internetu, angažují se také za omezení autorských práv, která jsou podle nich překážkou volnému šíření hudby, filmů nebo počítačových programů.

gogo ( 14. dubna 2012 17:18 )

Piráti z celého světa se sjíždějí do Prahy ? Tady již je pirátů od roku 89 móře... Jak naseto ...

Zobrazit celou diskusi