Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Policie hledá nové šéfy útvarů: Pozvedne její prestiž Komorous, ušpiněný od StB?

Jiří Komorous neobsadil místo ředitele ochranné služby
Jiří Komorous neobsadil místo ředitele ochranné služby  (Autor: Zbyněk Pecák)
Autor: ČTK, mok, simao.k - 
2. dubna 2012
21:09

Personálních změn po zpackaném vyšetřování nehody lobbisty Romana Janouška zatím příliš neproběhlo, ve funkci zůstávají dokonce i policisté, kteří pochybili při Janouškově "zatýkání". Ani šéf pražské policie nerezignoval... Policie však hledá nové tváře, šéfy hned pěti útvarů, kteří by pozvedli její výkonnost i prestiž. O místo se hlásí třeba Jiří Komorous, o kterém se spekulovalo v souvislosti se spoluprací s StB.

Policie ČR řeší v poslední době několik personálních změn. V souvislosti s případem Romana Janouška jich však nebylo tolik, kolik by se možná čekalo. Zvlášť vzhledem k pochybením během vyšetřování jeho nehody, kdy boural, přejel řidičku a dal se na útěk před strážci zákona.

Personální změny s Janouškem nesouvisí

Personální změny však nyní přicházejí v souvislosti s uvolněnými místy v policejních řadách - hledají se šéfové ochranné služby, letecké služby, Úřadu služby kriminální policie a vyšetřování a krajských policejních ředitelství v Ústeckém a Královéhradeckém kraji.

Jedním z uchazečů o volné místo, konkrétně u ochranných služeb, dohlížejících na bezpečí veřejných činitelů, se stal Jiří Komorous, který proslul jako šéf protidrogového, ale také kvůli údajným kontaktům s StB a Landovým kontroverzním řádem Ordo Lumeni Templi.

Už už to vypadalo, že místo ředitele obsadí. Doslužující náměstek policejního ředitele Vladislav Husák však učinil Komorousovým ambicím přítrž a raději hodlá v nejbližších dnech vyhlásit výběrové řízení.

Rozhodnuto o dvou místech z pěti

Rozhodnuto je nyní o dvou místech. Na doporučení zřízené osmičlenné komise vede od počátku dubna královéhradeckou policii Jan Švejdar, který dosud působil v kraji jako náměstek ředitele a byl už dříve pověřen řízením krajské policie.

Šéfem letecké služby se pak stal Tomáš Hytych, dosavadní náměstek ředitele cizinecké policie. Jmenoval ho policejní prezident Petr Lessy.

Do čela ochranné služby chtěl nastoupit náměstek Jiří Komorous. Stejně jako v případě policie Ústeckého kraje zůstává však tato funkce neobsazena.Ačkoliv se do výběrového řízení přihlásili dva uchazeči.

"Po zvážení všech skutečností nebyl komisí ani jeden z nich na pozici doporučen. Z tohoto důvodu policejní prezident rozhodl v nejbližších dnech vyhlásit výběrové řízení," uvedla mluvčí policejního prezidia Pavla Kopecká.

O kriminálku není zájem?

Výběrové řízení již policie vypsala také na místo šéfa Úřadu služby kriminální policie a vyšetřování. Do nabídkového řízení se totiž nepřihlásil žádný kandidát. Dočasně je vedením pověřen Milan Pospíšek.

dzery ( 3. dubna 2012 09:02 )

Jen se zastávej chytráku komoušů ale možná seš jedním z nich.

japome ( 3. dubna 2012 05:02 )

Naprostý souhlas.

kung-fu-jane ( 3. dubna 2012 00:09 )

A proč ne? Docela by to Komorousovi slušelo i jako ministru vnitra. Ale jak se zbavit bezdomáče Kubiceho?....

zdepa ( 2. dubna 2012 23:39 )

Blbečkům a neználkům, kteří by se otírali o Komorouse, sděluji toto: je to jediný skutečný odborník a kvalifikovaný policista. Nikdo další tak kvalitní u policie neexistuje. Vzpomínání na StB a na komunisty je debilní odpoutávání pozornosti od skutečných gaunerů a tunelářů v zemi. Znám ho osobně desítky let. Nikdy nic neukradl, nevytuneloval, nikoho nepodrazil. Na NPC riskoval desítky let život v boji proti prodejcům drog. Má nárok na nejvyšší židli na MV ČR. Chce ho snad někdo srovnávat s Johnem????

dobrotka ( 2. dubna 2012 23:24 )

houbicko - kdyz uz me doposud nekleplo z nekterych tvych prispevku, tak uz jsem odolna Ale je mile, ze mas starost

Zobrazit celou diskusi