Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Bratrstvo kočičí pracky: S Janouškem mě seznámil Bém, přiznal Husák

Autor: Jaroslav Šimáček - 
28. března 2012
09:18

Policejnímu řediteli Lessymu nabídl náměstek Vladislav Husák (46) rezignaci a dočkal se jejího přijetí. I když usilovně popírá, že by odcházel kvůli kontaktům s podnikatelem a lobbistou Janouškem, kterého prý rok neviděl, triu kamarádů z mokré čtvrti Bémovi, Janouškovi a Husákovi už nikdo příliš nevěří.  

Exnáměstek policejního ředitele Husák čelil dlouhodobě spekulacím, že je napojen na vlivné lobbisty. Nyní nepopírá - s Janouškem se zná, seznámil je někdejší pražský primátor Bém.

Jeho kamarádíčkování se mu však stalo osudné. Kontroverzní známosti vrhaly špatné světlo na celý policejní sbor. A když se navíc přidala kauza Janouškovy nehody a zpackaného policejního zásahu, oznámil šéf policie Lessy na včerejší tiskové konferenci Husákův odchod.

Zapírat, zapírat, zapírat?

"Můj odchod s případem pana Janouška vůbec nesouvisí," brání se Husák v rozhovoru pro MF Dnes. "To, jak pak prezident načasoval informace o mém odchodu, vnímám jako velice nešťastné."

Ruce v selhání policistů v případě Romana Janouška, Bémova kamaráda, který v pátek boural a následně přejel ženu, prý rozhodně nemá a za důvod svého odchodu uvádí změny ve struktuře policejního prezidia.

"Pan Janoušek není můj přítel, nechodím s ním hrát tenis, jen ho znám," dodává Husák s tím, že "nebýt mé loňské náhodné návštěvy v Obecním domě, tak o tom nikdo nepíše." Husák se přitom v Obecním domě, odkud tahal za nitky Janoušek, setkal s podnikatelovým partnerem Tomášem Hrdličkou a politiky z ODS Borisem Šťastným a radním Richtrem. Odmítá však, že by při takových dýcháncích docházelo k úniku cenných informací.

Husákovo působení u policie

U policie působí Husák od roku 1985, kdy nastoupil ještě k tehdejší SNB. Po zaškolení se ujal funkce OŘD Správy hlavního města Prahy, o rok později se přesunul na Oddělení nehod, kde vydržel do roku 1996.

V roce 2002 získal magisterský titul na Policejní akademii v Praze a ještě téhož roku se přesunul na policejní prezidium, kde v roce 2005 vystoupal dokonce na post nejvyšší - ministr vnitra Bublan ho navrhl na prezidenta. Odstoupil však v roce 2007 díky spekulacím o úniku utajovaných informací a také jeho zapojení do kauzy biolíh, kde šlo o podezření z uplácení v případě státních zakázek na obchody s biopalivy.

gogo ( 28. března 2012 18:53 )

Ano, přesně tak si to tito zločinci myslí a obávám se, že se tak i stane ....

terkatreperka ( 28. března 2012 12:05 )

Tak jedině do ZOO. Ve vězení místa nejsou, jedině že by jim postavili luxus vězení za ta jejich nakradené miliardy. To by byly paláce!!!

zaviracispendlik ( 28. března 2012 11:50 )

spíš jsou Stachanovci rubou na 300%

jara78 ( 28. března 2012 11:44 )

lennne ( 28. března 2012 11:31 )

ani jeden z nich by neupotal zenu vzhledem.....a Bem je jeste k tomu strasnej prcek....musi to nejak dohnat moci a prachama

Zobrazit celou diskusi