Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Kupte si rakve a zvykejte si, radil slovenský lékař pacientům

Autor: Čas.sk, Veronika Kynclová - 
28. března 2012
15:05

„Tak víš, kam jeď. Jeď do Pelhřimova. Prohlídni si krematorium, ať víš, do čeho jdeš...,“ tak radil ve filmu Vesničko má středisková svérázný doktor Skružný Bedřichu Rambouskovi. A podobně »otevřeného« lékaře měli i na Slovensku. Ten pacientům doporučoval nákup rakve, či pohled na nedaleký hřbitov, aby si zvykli.

Když například Jozefa Štrelingera navštívila pacientka v důchodovém věku, poradil jí, ať už si pomalu zkouší spát v rakvi. Lékař z Dolného Ohaje u Nových Zámků se podle deníku Právo bránil tím, že měla dotyčná žena zánět slepého střeva a přesto odmítala hospitalizaci. „Ptala se mě, co má dělat. Tak jsem jí otevřeně řekl, ať si koupí rakev,“ uvedl dotyčný lékař.

Tím však jeho »cenné« rady ani zdaleka nekončily. Ve chvíli, kdy ho navštívila další pacientka s tím, že ji trápí kašel, vzal jí lékař k oknu a ukázal jí na hřbitov s tím, že „tam leží plno lidí, kteří by byli rádi, kdyby mohli kašlat.“

Vzhledem k tomu, že na lékaře už přišlo několik stížností, vypověděla mu obec nájemní smlouvu a on se tak musel vystěhovat z ambulance, v níž ordinoval téměř 34 let! „Něco takového se ještě nikde na světě nestalo, aby chtěl starosta vyhnat lékaře z dědiny,“ postěžoval si Štrelinger slovenskému deníku Nový čas.

Teď už se však lidé nemusí bát, že až přijdou do ordinace s tím, že je bolí klouby a mají problémy se vstáváním, dostanou odpověď ve stylu »vesničkového« doktora Skružného: „Nestěžujte si. Jsou lidi, co nevstanou.“

undatra ( 28. března 2012 20:54 )

Na všechny choroby je nejlepší hlína nebo vyhřívaná bednička.To se potom počká na dobré rozptylové podmínky.

zaviracispendlik ( 28. března 2012 19:47 )

vždyť jim při těch škrtech vlády,taky nic jiného nezbývá

zaviracispendlik ( 28. března 2012 19:45 )

tenhle hudiny nebude hudiny, ale jeho velmi spokojený pacient, proto mu dělá reklamu

hudimilann ( 28. března 2012 19:39 )

Tenhle lékař má mé sympatie vole. Ať si lidi ošahají rakev....jestli jim přistane! MUDr. Hudi Milan

zaviracispendlik ( 28. března 2012 19:24 )

příště to udělej!!!!!!!!!!!!

Zobrazit celou diskusi