Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Pumpaři v Ostravě jsou na nohou: Přepadává je lupič s nožem!

Mladík ozbrojený nožem je postrachem ostravských pumpařů
Mladík ozbrojený nožem je postrachem ostravských pumpařů  (Autor: Policie ČR)
Autor: Ivana Žáková - 
26. března 2012
21:52

Postrachem všech pumpařů v Ostravě se poslední dobou stal mladý ozbrojený lupič. Přepadává je s nožem v ruce a chce peníze. Blesk má jeho podobiznu, kriminalisté ho ale stále nemohou dopadnout.

Nebezpečný lupič s nožem v ruce obchází benzínové pumpy v Ostravě. Jako vůbec první přepadnul čerpací stanici Euro Oil na ulici Vítkovické v Moravské Ostravě. Kolem deváté večer odemkla mladíkovi dveře obsluhující benzinky (54) v domění, že si přišel něco koupit. „Neznámý muž jí tvrdil, že chce jen cigarety. Když vstoupil do prodejny, okamžitě na ženu zaútočil nožem,“ informoval Blesk ostravský policista Petr Svoboda. Jak dále sdělil, obsluhující napad

l se slovy: „To je přepadení!“. Šokovaná žena v obavě o své zdraví mladíkovi z kasy vydala 6 100 korun.

Další loupež se odehrála na čerpací stanici stejné společnosti, tentokráte však na ulici Muglinovské v Přívoze. A to naprosto stejným způsobem jako v prvním případě. Tentokrát lupič ženu (28) přepadnul se slovy: „Dej mi peníze a nic nemačkej!“. Když mu prodavačka z obav o svůj život dala 22 tisíc korun, hned odešel.

Video Nebezpečný lupič s nožem v ruce obchází benzínové pumpy v Ostravě - Policie ČR
Video se připravuje ...

Po nebezpečném lupiči kriminálka stále pátrá. „Prověřují verzi, zda se obou přepadení dopustil stejný pachatel,“ uvedl Svoboda. Policie prosí také čtenáře Blesku o spolupráci.  „Pokud mohou k osobám na snímcích sdělit jakékoliv informace, ať neprodleně zavolají na  974 726 700 nebo na bezplatnou linku 158,“ dodal policista. Za loupeže se zbraní v ruce hrozí zločinci až desetileté vězení.

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi