Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Mafián Janoušek zmizel: Vyseká ho z maléru chobotnice kámošů?

Autor: Jiří Fabián - 
25. března 2012
05:01

Za prasárnu, kterou předvedl za volantem svého Porsche Caynne, patří Roman Janoušek (43) do vězení! Jenže... Janoušek je přítel exprimátora Pavla Béma (ODS,48), kamarádí s náměstkem policejního prezidenta Ladislavem Husákem či zástupcem šéfa vrchního zastupitelství Liborem Grygárkem. Blesk proto bude kauzu pozorně sledovat, aby byla spravedlivě potrstána!

Policejní boss Husák, exprimátor Bém, náměstek ministra obrany Rudolf Blažek, kmotři Janoušek a Roman Hrdlička. Loni v listopadu je Blesk nachytal v pražském Obecním domě. „Jednalo se o náhodné setkání, zahlédl jsem je a chtěl jsem je pozdravit, případně prohodit pár slov,“ tvrdil tehdy Husák.
Jeho podřízení teď vyšetřují Janouškovu nehodu. Policie samozřejmě odmítá, že by s podezřelým nakládala nadstandardně. To, že ho po výslechu propustili a nechali odejít zadem, aby se vyhnul novinářům, je prý běžné.

Právníci: Nevídané!

Někteří právníci to ale kritizují. „Že ho nezadrželi, je těžko omluvitelné. Kolik mých klientů bylo zadrženo z mnohem méně závažných důvodů!“ rozčílil se advokát Jaroslav Ortman.

Video  Blesk hovořil s mužem, který na vlastní oči viděl Janouškovu nehodu  - Veronika Pukačová
Video se připravuje ...

Na postup policie má dohlížet státní zástupce. Mezi těmi by Janoušek těžko hledal mocnějšího přítele, než je Libor Grygárek. Společně byli viděni třeba na filmovém festivalu v Karlových Varech, často si telefonovali a psali.
Grygárek své kontakty s Janouškem ani nepopíral a argumentoval tím, že lobbista nebyl nikdy z ničeho obviněn. Byl to ovšem právě Grygárek, kdo měl už dřív dozor nad několika případy, v nichž se objevilo Janouškovo jméno...
Podle většiny právníků, s nimiž Blesk hovořil, ale tentokrát nepomůže Janouškovi ani svěcená voda.

Tohle nezametou...

„Tvářit se, že jeho podíl na ovlivňování zakázek města nelze prokázat, to ještě jde uhrát. Ale nehoda, při níž opilý srazil ženu, utekl a je na to halda svědků? To si zamést nedovolí,“ uvedl jeden z nich.
Na poctivost vyšetřování bude dohlížet i známý pražský advokát Josef Lžičař. „V trestním řízení budu figurovat jako zmocněnec poškozené a její rodiny,“ řekl včera Blesku. Férový postup by mělo pomoci zajistit i to, že na případ bude celou dobu upřena pozornost médií. Janoušek není momentálně k zastižení, proto mu policie určila čas a místo k provedení dalších úkonů.

dobrotka ( 26. března 2012 05:42 )

no, ona to taky nebyla jen tak obycejna Vietnamka

hejhej ( 25. března 2012 16:31 )

A asi na tu hnusné politiky ten ožrala Janoušek hodně ví.To jebranka lhářů,podvodníků a zlodějů.

frantaklika ( 25. března 2012 15:11 )

ted si kazdy bude sam za sebe zachranovat ***, nebot i Janousek ma tuny kompra..na volbu presidenta, Nečase a celou ODS kliku...Necas je loutka, ktrea tam je jen diky Janouskovi, kdyz sel Topol od valu byli to ti sami lide jako Janousek kdo Necase protlacil

petr11 ( 25. března 2012 14:54 )

...my si svobodu nezasloužíme. Na nás platí jenom totalita

babatomanija ( 25. března 2012 14:47 )

kdyby to nebylo tak zviditelněno, tak by tu ,jak se tady píše, ubohou ženu, ještě zažalovali. Ono to vůbec není daleko od reality. a myslím, že by jim platila právní zástup.....

Zobrazit celou diskusi