Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Janoušek zmizel: Obvinění předáme, tvrdí policie

Autor: ljš - 
24. března 2012
12:23

Stalo se, co mnozí čekali. Nejvlivnější kmotr pražského podsvětí podnikatel Roman Janoušek, který včera v opilosti srazil ženu, do které předtím naboural a z místa ujel, po propuštění z policejní stanice zmizel.

Přestože je Janoušek podezřelý ze tří trestných činů, policisté ho po několikahodinovém výslechu propustili na svobodu! Tento krok kritizovala nejen veřejnost, ale celá řada právních expertů, včetně advokáta rodiny poškozené, Josefa Lžičaře.

"Každý případ je jiný. Jinak postupujeme u neúmyslných trestných činů, jinak postupujeme u úmyslných trestných činů. Jednou je to spojený s okamžitým sdělením obvinění, jednou není," komentoval  pro server lidovky.cz Janouškovo propuštění šéf pražské policie Martin Vondrášek.

Policisté totiž posílají podezřelé za mříže nebo na záchytku i s mnohem "lehčími" proviněními, než kterých se dopustil vlivný podnikatel. V Janouškově případě však s propuštěním problémy nebyly, dokonce se mu podařilo zmizet zadním vchodem a unikl tak pozornosti většiny novinářů. Blesku se ho však podařilo natočit, záznam z jeho "úprku" z policejní stanice si můžete prohlédnout zde:

Video  Lobista Janoušek se snažil utéct zadním vchodem  - Richard Veselý
Video se připravuje ...

A jak Janoušek naložil s "nečekaně" získanou svobodou? Zmizel! Podle dostupných informací není doma k zastižení a nikdo neví, kde se nachází. Policejní mluvčí Eva Kropáčová přesto tvrdí, že policisté Janouškovi obvinění předají. "Dojde k tomu v řádu několika hodin, či dní," řekla Blesk.cz s tím, že ale jednotlivé kroky komentovat nebude.

Žena je mimo ohrožení života

Jednapadesátiletá Vietnamka je naštěstí již mimo ohrožení života. Do motolské nemocnice byla převezena s mnohačetnými poraněními. Má zlámaná žebra, bérec a také otřes mozku.

blooroses ( 24. března 2012 20:56 )

Jéžiš, jeden pitomec mě má za bolševika, druhej za modrýho ksichta a ani jeden nepochopil, co jsem napsal Vy dva musíte být z jednoho vrhu dvou sourozenců

zelena.karkulka ( 24. března 2012 19:15 )

věřím tomu,že něco takovýho vymýšlí nějakej ,,prima,,advokát.Ten lojza je uklizenej.

jantak ( 24. března 2012 19:05 )

Nechte toho chuadaka byt. Vse je to nedorozumeni a predvolebni boj! Byl to dvojnik s padelanymi papiry. Tato snuska lzi , polopravd je jen dalsim projevem nekazne okradenych a napalenych volicu. Vas PB a drzme si palce , at lez , hnus a korupce zvitezi nad obycejnym lidem( ten stejne nepotrebujeme ) Vas Pavel B.

frantapolitik ( 24. března 2012 18:58 )

V kastrolech jsem nebublal. Měl jsem se dobře. Dobře jsem si vydělával, protože jsem něco uměl. Já jsem banány od Havla nepotřeboval. Jen si o něm přečti jak okrádal Chartisty. Jak chlastal a někteří Chartisti neměli na jídlo. Majetek mu vrátili ještě před zákonem o restitucích. Škoda mluvit, to by jsi do této dizkuze musel mít něco nastudovaneho a na to ty asi nemáš čas...nebo něco jiného???

frantapolitik ( 24. března 2012 18:53 )

No to tedy žil a dosti let. Měl jsem všechno, jezdil na dovolené, nežral chemikálie, děti mohly zadarmo do školy. Že občas něco nebylo se dalo přežít. Co jste si vyzvonili to máte. Držte jazyk za zuby a vzpomínejte. Přeji ti aby jsi byl nezaměstnaný, neměl na nájem, na léky, na žrádlo. To by jsi mluvil jinak. A k tomu si představ, že jsou tady zbohatlicí, kteří nakradli i majetek, který vznikl i stvých daní, pokud nějaké platíš. Takže klídek, mě nepřesvědčíš.

Zobrazit celou diskusi