Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Očitý svědek pro Blesk: Opilý Janoušek žvatlal a motal se

Autor: SAN, lmk - 
24. března 2012
05:00

„Seděl na lavičce, ruce v kapsách a něco si blábolil. Dělal mrtvého brouka,“ popsal Blesku očitý svědek zadržení vlivného lobbisty a kamaráda exprimátora Pavla Béma Romana Janouška. Ten v pátek před jedenáctou hodinou namol opilý srazil ženu a od nehody se pokusil ujet. Když ho policisté zadrželi, nadýchal 2,2 promile. Podle svědka na něm byly hodně znát.

„Žvatlal, motal se, tričko měl vytahané z kalhot… No, vypadal docela použitě, líčil zdroj Blesku dál. Agresivní prý ale jeden z nejvlivnějších »kmotrů« nebyl. „Hrál to spíš na lítost. Asi půl hodiny odmítal policistům dýchnout do alkoholtesteru, ti se k němu nicméně chovali velmi korektně,“ řekl. Polapit tuhle velkou rybu zákulisí pražské politiky nakonec dorazilo dohromady deset policejních aut.

„Měli s ním ohromnou trpělivost. On si jen neustále opakoval nějaké svoje věci a spolupracovat příliš nechtěl. Říkal, že to byla nešťastná náhoda, že se zachoval tak, jak se nemá. Prý přesně naopak, než to má naučené. Byl to docela legrační pohled,“ uzavřel svědek.

Kolik toho Janoušek vypil?

Hladina 2,2 promile alkoholu v krvi odpovídá u dospělého muže vypití zhruba pěti 4 cl panáků tvrdého alkoholu (přibližně čtyřicetiprocentního) během dvou hodin.

Co provedl lobbista Janoušek?

Pražský kmotr Roman Janoušek se včera předvedl v tom nejhorším možném světle! Janoušek svým Porsche Cayenne nejprve škrábl levé zadní světlo a nárazník černého volva. Když to s ním chtěla padesátiletá Asiatka řešit, začal ale ujíždět. Pak zastavil na červené. Žena ho doběhla a bušila mu do kapoty, aby vystoupil. Když padla zelená, Janoušek se rozjel a ženu odhodil několik metrů. Zůstala zraněná bezvládně ležet na silnici… Pak ho začali pronásledovat policisté.

O téměř dva kilometry dál Janoušek vůz zastavil a dal se na útěk. „Policisté ho v ulici Pujmanové na Pankráci dostihli. Dobrovolně se podrobil orientační dechové zkoušce, při které mu kolegové naměřili více než 2,2 promile alkoholu,“ uvedla policejní mluvčí Eva Kropáčová.

Janoušek by mohl být obviněn hned ze tří trestných činů – řízení pod vlivem návykové látky, neposkytnutí první pomoci a ublížení na zdraví. Zatím tedy Janouškovi hrozí maximálně pět let za mřížemi, a to za neposkytnutí pomoci.

 

komin ( 24. března 2012 16:29 )

jak rikal Topol duo Ja-Ja Janousek - Jansta vladne a krade v Praze

komin ( 24. března 2012 16:27 )

krimi gang Janousek,Jansta,Roman,Dalik,Rittig,Tvrdik,Dvorak patri uz dlouho za mrize

blazenablazena ( 24. března 2012 14:26 )

milí vtipálkové, nejste daleko od pravdy, ono to tak totiž opravdu chodí. Když někdo z lidí koelm Janouška něco provede, tak je to v dobré víře, a taky nedostanete nic za škodu,kterou vám udělají a ještě jim zaplatíte právní zástup. To by jste se divili co je možné a jaká je realita. Když vládnou peníze, není nic nad nimi, je to cesta do pekel a numerang na ty, co si myslí,že jsou za vodou, že je nepotrefí.....

vlaku ( 24. března 2012 14:07 )

brečí. Nemáme peníze na provoz a fungování policie. Na funkci operaáčního seděl de.bil, nebo marnotratník. Vysílačkou zavolal na už chyceného řidiče, dalších deset policejních aut. Nakonec jej pustili se 2,2 promile VIP východem. Ku.rva, tak toto je ta demokracie po pražsku. Zvítězila opět láska nad nenávistí

vlaku ( 24. března 2012 12:13 )

"Seděl na lavičce, ruce v kapsách při kapesním kulečníku a komentoval stav hry." Nechce se mi zdát, že je to taková shoda náhod. Jako vyšité z Chobotnice. Vietnamka , kolik za tu inscenaci dostala? Někdo ho sledoval, že chlastal a že je tam autem. Rychlá režie a zapojení herců a svyužitím závěrečné pomoci a záchrany.Takto trénovaný pařmen nějak divně mluvil. jakoby mu někdo něco do toho namíchal. Sám se vyádřil ve smyslu, že to nechápe a až to pochopí, tak bude mluvit. Je to ko.kot, ale zase na druhou stranu to zase zavání bojem dvou mafií. Tou politickou a kmotrovskou. A to je zle. Odpoutání od aktuálního problému s Bohemem a úklid ze scény. Bože, co vše způsobí napíchnutej telefon.

Zobrazit celou diskusi