Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Karlovarská záchranka: Lubrikační gel, WC v sanitce a vana na hotelu pro šéfa

Autor: Kateřina Moravcová, jos - 
16. března 2012
14:12

Tohle jsme nikdy nezažili! Šokující odhalení zažívá nové vedení karlovarské záchranky. Staré vedení si žilo nad poměry. V sanitce zabudovaný záchod, lubrikační gely s jahodovou vůní a ubytování v hotelu, kde je vana na pokoji. To využívali prý pánové z vedení v doprovodu té či oné sestřičky.

Hospodaření záchranné služby v Karlovarském kraji bylo tristní. Nejen, že si bývalé vedení posílalo na účet mzdy ve výši 300 tisíc korun měsíčně, k tomu šikanovalo své zaměstnance. Po několika měsíčním auditu se zjistilo, že nejvíce byli vyhrožováním a neurvalým jednáním zasaženi zaměstnanci z Mariánských Lázní a Sokolovska. „Se všemi zaměstnanci jsme si dali schůzku a jednali jsme s nimi na rovinu o nové situaci. Po jednání nám od nich začali chodit emaily o tom, jak byli šikanováni svým nadřízeným. To nás šokovalo,“ uvedl ředitel záchranné služby Luděk Nečesaný.

Dopisy zoufalých zaměstnanců se dostaly i do rukou Blesku. „Od podzimu je to tu peklo. Máme strach o práci. Také máme absolutní nedostatek informací. Navíc rozeštvávají kolektiv. Vyhrožují nám rušením posádek a snížením osobního ohodnocení,“ zaznělo v dopise jednoho ze zaměstnanců.

Lubrikační gely a pokoj s vanou pro šéfa a sestřičku

Kromě výhrůžek bývalé vedení v čele s ředitelem Ivo Tukinským nehorázně

Bývalý šéf Ivo Tukinski Bývalý šéf Ivo Tukinski | ČTK
plýtvalo penězi. „Venku stojí úplně nové vozidlo za dva milióny korun, které nikdy nikam nevyjelo, protože nemá potřebné vybavení. Kontrola také objevila sanitu, ve které byl místo potřebné výbavy zabudován záchod. To jsem ještě nikde nikdy neviděl,“ zhrozil se Nečesaný. Ve voze záchranky našli také lubrikační gely s jahodovou vůní. Vše placeno z rozpočtu záchranné služby.

Deník Právo také upozornil, že v dokladech záchranky se objevily i podivné objednávky na ubytování. Objednávalo se ubytování na vzdělávání nejužšího vedení v nejlepších hotelech po celé republice. "Jezdil na ně bývalý ředitel a sestra nebo jeho náměstek a jiná sestra," uvedl pro Právo Nečesaný. Požadavkem například bylo, aby vana byla přímo na pokoji.

"Nevím, kde ty informace berou," reagoval na obvinění bývalý šéf záchranky Ivo Tukinski (menší foto nahoře).

Hospodařením záchranky se již od prosince zabývá Karlovarský kraj a případ je v šetření i místní policie.

komodor ( 17. března 2012 08:44 )

Jeeee ahoj monkeymnau to jsem rad ze Te vidim tady. No ten minibar to jisti.

monkeymnau ( 17. března 2012 06:47 )

Ahoj Seržante a Komodore. MUDr. Amput by takový gel určitě ocenil i se sanitou v sanitě. Sice již zmodernizoval svůj vozový park potíé, co jsme mu pomohli zbrousit čtvercová kola u rikši na kulatá, ale stále tomu něco chybí. Pan generální určitě ocení pozdější komplexní služby ve funglnové sanitce s vířifkou a skvěle zásobeným minibarem

komodor ( 17. března 2012 05:50 )

Ahoj Serzante! Taky jsem na to myslel ze MUDr. Amput by si zaslouzil takovou sanitku. Ted jezdi s riksou kde ma indulonu suchej prenosnej hajzl a kyselinu sirovou kterou po sobe zahlazuje stopy. Takovahle sanitka by se mu urco libila na jeho pokusy a mel by tam i sve pohodli. Mohl by tam vozit i pani Kvetu a delali by spolu ruzne prednasky. Uz to vidim pani Kveta by mela ten kostymek jako tam bloncka ve filmu Limonadovy Joe s tim kosickem a za doprovodu MUDr.Amputa by zpivala budovatelske pisne naseho nejvyssiho admirala jako treba skal a stepi divocinou...a mohli by je doprovazet i kamaradi naseho admirala Alexandrovci. No musime to co nejdrive navrhnout nasemu admiralovi ke schvaleni.

komodor ( 17. března 2012 05:32 )

an.manchester tak asi tak dokud se tady za zlodejiny a korupci nezacne veset a zavirat zabavovat majetky a korupcnici a zlodeji se nezacnou bat nic se tady nezmeni! Zadne poklidne demonstrace nepomohou jedine hodne na.s.rany dav. Ty nahore se uz davno prestali bat a uz neni co rozkradat privatizovat je tady spalena zeme a oni si chteji zajistit stejnou uroven tak dusi lid a bude hur. Jenze nake akce typu holesovska vyzva Babis Okamura atd. nepomohou. Neni tady totiz vudce ktery by lidi sjednotil. Lidi se upinaji k holesovske vyzve k Babisovi ale to vse je k h.o.vnu. Lid neni jednotny a ty nahore to vi a tak se dal budou smat a lidi zdimat a vytvaret pres sva media rozpory mezi duchodci studenty policisty uciteli lekari atd. Proste ty lidi rozestvavaji mezi sebou pac vedi ze jednotny lid ma silu a toho se boji. Dokud to lidi nepochopi a nesjednoti se budou se hadat mezi sebou nic se nestane a dal budeme rejt drzkou v zemi.

lennne ( 17. března 2012 00:42 )

Lekari a i stredni zdrav. personal je nenazrana amoralni luza.Vim o cem mluvim - pracovala jsem jako ekonom ve fakultni nemocnici.Sezrali by po sobe i h.vno, kdyby z nich pak vypadl prachy.

Zobrazit celou diskusi