Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Novým šéfem dopravního podniku v Praze je Lich: Udělám pořádek, slibuje

Vladimír Lich byl zvolen novým šéfem pražského dopravního podniku.
Vladimír Lich byl zvolen novým šéfem pražského dopravního podniku.  (Autor: ČTK)
Autor: ČTK, oj - 
8. března 2012
22:01

Nový šéf pražského dopravního podniku Vladimír Lich se v pátek ujme své funkce. Dozorčí rada jej dnes také zvolila do představenstva firmy. V představenstvu Lich nahradil Jaroslava Stůje, který byl dnes odvolán.

Lich řekl, že se na své působení v Dopravním podniku hlavního města Prahy (DPP) těší. "Chci se podívat na smlouvy a vztahy s dodavateli," uvedl. Doplnil, že chce kontrolu v podniku nastavit tak, aby se tam neděly takové věci jako v minulosti. Narážel tak na několik podezřelých kontraktů, prostřednictvím kterých mohly být z podniku vyváděny peníze. Lich také chce, aby se cestující v MHD cítili bezpečně a aby podnik nabízel komfort za přijatelnou cenu.

Podle primátora pro zvolení Licha do představenstva hlasovalo dnes všech 15 členů dozorčí rady, mezi kterými je i pět zástupců odborů. Dozorčí rada zároveň představenstvu doporučila, aby Licha zvolilo předsedou představenstva. Zároveň byl z představenstva odvolán Stůj, který byl po prosincovém odchodu bývalého generálního ředitele Martina Dvořáka po dva měsíce pověřen řízením podniku.
Dopravní podnik je největší městskou firmou, ročně dostává z městského rozpočtu na provoz přes deset miliard korun.

lukreciaborgia ( 9. března 2012 09:28 )

Neuděláte tam pořádek.Věřte tomu.

husqarnowicz ( 9. března 2012 09:27 )

Pokud klaus natáhne ráfy, nebude to nic hrozného. Právě naopak!

husqarnowicz ( 9. března 2012 09:24 )

O panu Lichovi nic nevím, a tudíž mu nechci podsouvat nějaké nečestné úmysly. Ovšem o jeho slovech ohledně nastolení pořádku v DP mám veliké pochybnosti. Musel by totiž šlápnout na kuří oko hodně vysoce postaveným lidem... a to se zcela určitě nestane!

jarda304 ( 9. března 2012 08:35 )

Pořádek nebyl ani při jeho jmenování - byl jmenován bez výběrového řízení. Kdyby tohle udělala koalice ods/čssd to by pravdaláska řvala. Hnus

lpitriska ( 9. března 2012 04:48 )

Udlá pořádek??? Do roka má svůj tryskáč

Zobrazit celou diskusi