Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

O svá koťata pečovala i s řeznickým nožem v hlavě

Autor: Jiří Čada - 
7. března 2012
15:00

S řeznickým nožem v hlavě se dlouhé čtyři dny starala starostlivá kočičí máma o svá koťata. Kočky pobíhající loni v říjnu po Čáslavi na Kutnohorsku s řeznickým ranžírákem v hlavě si všimli náhodní chodci.

Trvalo několik dnů než se mě ji podařilo odchytit. To už byla ve značně zbědovaném stavu, ale stále se starala o své potomky,“ informovala Blesk Sylva Petrů z Ligy na ochranu zvířat.

Ta těžce zraněné zvíře, kterému bezcitný neznámý surovec vrazil nůž přímo do hlavy, převezla k místnímu veterináři. Přestože hrozilo, že zvíře v kritickém stavu při chirurgickém zákroku vykrvácí, veterinárnímu lékaři Milanu Bednáři se podařil téměř zázrak.

Nůž z hlavy kočky vyjmul a ta putovala na doléčení do Klubu ochránců zvířat v Tetčicích na Brněnsku. Stále však hrozilo, že přijde o pravé oko, u kterého čepel nože poškodila oční nerv. Po téměř půlroční starostlivé péči veterinářky Kateřiny Dvořákové kočka, která dostala jméno Viktorka, vidí znovu na obě oči.

„Samozřejmě hrozilo, že poškozené oko budu muset vyjmout. Značný otok tlačil na oční nerv. Trpělivou léčbou se to nakonec zvládlo,“ říká už nyní spokojeně veterinářka. Asi dvouapůlletá Viktorka je připravena k adopci.

„Z Viktorky se stala přítulná a mazlivá kočička, která se hodí spíše do bytu ke starším lidem,“ představila povahu kočičího rekonvalescenta Kateřina Dvořáková.

0707 ( 14. března 2012 11:36 )

Veterinářům moc děkuji! Kočičce přeji dlouhý a krásný život a to co přeji tomu zrůdnému lidskému psychopatovi nesmim napsat protože by to ani neotiskli, nicméně věřím že na každou svini se voda vaří!!! Chcipne s kudlou v ř...

baronessa ( 10. března 2012 09:42 )

a teď si zaslouží, aby si pro ni přišel nějaký hodný člověk, který jí všecko vynahradí. To, co ta kočička dokázala, by mělo být ve zpravodajství na hlavní straně. Všechna čest práci veterináře.

587587 ( 8. března 2012 14:07 )

Jsem nevěřící, ale v těchto případech doufám v Boží mlýny.

moncicacka ( 8. března 2012 13:33 )

Správně!

jiriforman ( 8. března 2012 13:18 )

Ať toho haj.zla, který to té kočičce udělal sežere rakovina!!!!!

Zobrazit celou diskusi