Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Požár paneláku v Praze 9: 32 evakuovaných, tři zranění

Autor: ČTK, ljš - 
22. února 2012
09:05

VIDEO - Hasiči dnes v noci zasahovali při požáru bytu v šestipodlažním panelovém domě v Praze 9 v Bendlově ulici. Z domu bylo zachráněno 32 lidí, včetně čtyř osob z hořícího bytu, tři zranění byli odvezeni do nemocnice.

Podle mluvčí pražských hasičů Pavlíny Adamcové je dům nyní neobyvatelný, lidé se tak nemohli vrátit do svých bytů. Proto byl na místo přistaven speciální záchranářský kamion zvaný Golem.

"Požár bytu ve druhém patře pětipodlažního panelového domu v Praze 9 Miškovicích nám byl nahlášený v 1:58. Sataličtí a holešovičtí profesionální hasiči měli požár pod kontrolou ve 2:33," sdělila mluvčí. Dodala, že z hořícího bytu byla zachráněna žena se třemi dětmi. Příčina požáru se vyšetřuje.

Video V pražských Miškovicích hořel byt - David Malík
Video se připravuje ...

Zástupci městské části podle Adamcové museli řešit náhradní ubytování pro evakuované. "Požárem byla zničená předsíň, bytové instalační jádro, kuchyňský kout a obývací pokoj. Dva dětské pokoje byly poškozeny sálavým teplem a zplodinami hoření," uvedla mluvčí. Předběžná škoda způsobená požárem je odhadnuta na 1,5 milionu korun.

Video Hasiči zasahovali u požáru v Praze 9 - David Malík
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi