Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Pozor na zledovatělou vozovku: Dívka (†15) při nehodě uhořela v autě

V tomhle vozu zemřela při noční nehodě na Rakovnicku mladá dívka. Uhořela poté, co plameny pohltily auto, které díky ledovce narazilo do stromu
V tomhle vozu zemřela při noční nehodě na Rakovnicku mladá dívka. Uhořela poté, co plameny pohltily auto, které díky ledovce narazilo do stromu  (Autor: ČTK, Policie Středočeského kraje)
Autor: simao, ČTK - 
20. února 2012
09:18

Tragicky skončila noční nehoda na Rakovnicku. Po nárazu osobního automobilu do stromu uhořela mladá dívka, kterou se jejím spolucestujícím nepodařilo z auta včas vytáhnout. Nehodu zapříčinila patrně zledovatělá vozovka, na kterou si i v následujících dnech musí dát pozor řidiči napříč celou republikou.

Jeden mrtvý a tři zranění - taková je bilance noční nehody v Řevničově na Rakovnicku. Při noční nehodě přišla o život mladá dívka (†15) - nikoli díky samotnému nárazu auta do stromu, ale kvůli následnému požáru.

"Ve vozidle bohužel na místě tragédie zemřela následkem vzniklého požáru," potvrdila mluvčí rakovnických policistů Jana Žáčková.

Zraněným spolucestujícím se ji totiž nepodařilo včas z auta vyprostit. Jedna ze zraněných (48) pak byla letecky převezena do Vojenské nemocnice v Praze-Střešovicích, manželský pár (40) převezli záchranáři do nemocnice ve Slaném.

Za nehodou stojí nejspíš velké aktuální nebezpečí pro řidiče napříč celým Českem - ledovka, pokrývající řadu místních komunikací.

Pozor na náledí: Pokrylo celou republiku

Po víkendové drobné oblevě se především v nočních hodinách vrátily na řadě míst teploty pod bod mrazu, a tak se na silnicích často vytvořila ledovka.

Opatrní tak musí být řidiči napříč celou republikou. Zvláště na horách, kde zledovatělé silnice překryjí občasné sněhové přeháňky. Jak ale potvrdila i tragická noční nehoda na Rakovnicku, pozor si musí dát každý, kdo usedne za volant. Řidiče totiž může zmást, že některé silnice vypadají na pohled suché.

Oficiální výstrahu před tvorbou náledí vydal Český hydrometeorologický ústav, ke zvýšené opatrnosti nabádají i silničáři v řadě krajů ČR.

martind ( 20. února 2012 18:10 )

Vědí to. Ovšem vůbec je to nezajímá. Lidský život a lidské utrpení nepatří mezi pro ně důležité ukazatele, podle kterých dělají zákony. To oni tvrdí jenom na oko. Ovšem ve skutečnosti jediným důležitým ukazatelem je možný zisk.

martind ( 20. února 2012 17:02 )

Bez pásů většinou dochází k lehkým nebo středně těžkým zraněním. Smrťáků zaviněných nepoužitím pásů je minimum a nikdy při nich není umírání tak strašné.... Statistiky v tomto ohledu jsou úmyslně zkreslené. Ve skutečnosti je při nehodách úmrtnost 5x vyšší s použitím pásů, než bez nich. A ano, můžou za to ti šmejdi, čímž nemyslím pouze policisty, ale všechny co se vzniku zákona i na jeho vymáhání podílejí. Pokuty za pásy skutečně hodně nesou díky jejich četnosti. Tvrdým postihováním tohoto "přestupku" se sice jejich třetinový počet z celkového počtu pokut snížil "pouze" na čtvrtinový, přesto stále velice slušně vynáší. Bohužel kolik lidí za to zaplatilo zbytečnou a krutou smrtí, to nikoho nezajímá.

gevi ( 20. února 2012 15:57 )

Ono je to oboustranné. Jsou také mnozí mrtví, protože pásy neměli. Vypadli z auta a to je zavalilo, vyletěli předním oknem atd. Jde o to, jestli více lidí zemřelo kvůli tomu, že pásy zapnuté měli, nebo jestli kvůli tomu, že je zapnuté neměli. "Šmejdi" za to nemůžou. Pokud ze zákona musíte mít zapnuté pásy, jejich práce je dohlížet - mimo mnoho jiného- taky na to, abyste je zapnuté měl.

gevi ( 20. února 2012 15:51 )

Taky postrádám diskuzi. Ale - vy byste Sládka volil? Myslíte, že on by s cikány zatočil?

rezacek ( 20. února 2012 15:46 )

Proč není diskuse k aůlternativním nákupům cikáinských spoluobčanů? Proč nemohu napsat, že je škoda, že neuhořel nějaký cikán? To je diskriminace: chci mít právo napsat, co si o téhle verbeži myslím. PROČ NEKANDIDUJE SLÁDEK NA PREZIDENTA ?!?

Zobrazit celou diskusi