Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Kradl v herně, protože neměl na cestu do vězení

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Foto Blesk)
Autor: Pavel Ryšlink - 
20. února 2012
22:39

Originálním způsobem zdůvodnil policistů zadržený zloděj v Zábřehu proč krade. Prý potřeboval peníze na cestu do vězení, kde se měl už dávno hlásit k výkonu trestu za předchozí trestnou činnost.

Zábřežskou policejní hlídku, procházející v neděli časně ráno Valovou ulicí v Zábřehu, zaujaly podezřelé zvuky, vycházející z tamější herny U Jacka. Protože věděli, že herna byla v minulých dnech několikrát vykradena, přivolali pro jistotu posily a s nimi pak vstoupili do objektu.

Zničil kamery a kuchal automaty

V herně muži zákona narazili na protřelého zloděje a hotovou spoušť kolem něj. Chlapík právě vybíral mince z výherního automatu. Dalších devět jich mělo vypáčené a už vybrané mincovníky. Jak se ukázalo, ještě před tím, než se vrhl na automaty, zničil muž v provozovně kamery monitorovacího systému.

Takovou výmluvu ještě neslyšeli

Bez sebemenšího odporu se muž policistům vzdal. Hned se také na místě přiznal i k několika dalším předchozím vloupání do stejné herny. Muže zákona pak konsternoval zdůvodněním své nezákonné činnosti. „Policistům na vysvětlenou řekl, že kradl proto, že neměl finanční prostředky na cestu do věznice, kde měl nastoupit soudem uložený trest za dřívější protiprávní jednání,“ uvedl šumperský policejní mluvčí Josef Bednařík.

Trest si prodlouží až o dva roky

Chlapík v herně při posledním vloupání způsobil škodu 25,5 tisíce korun. Vyšetřovatel ho obvinil z krádeže vloupáním a maření výkonu úředního rozhodnutí. Za to mu hrozí dva roky vězení o které si pravděpodobně prodlouží trest za předchozí odsouzení.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi