Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Krádeže v Dopravním podniku odhalí audit, advokáti mají padáka

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: Jindra Pelikánová - 
16. února 2012
17:35

Advokátní kancelář Šachta & Partners, která stála v pozadí podezřelých zakázek dopravního podniku (DP) uzavřených za dob šéfování Martina Dvořáka, už pro podnik nepracuje. Oznámila to prozatímní šéfka DP Magdalena Češková.

Kancelář Šachta & Partners byla nejen dvorní právní firmou DP, ale současně zastupovala společnosti, se kterými DP uzavíral smlouvy na předražené služby.

Kancelář také stála za soukromými kšefty Marie Novákové, matky bývalého šéfa DP Martina Dvořáka. Střet zájmů v tom ovšem Dvořák nikdy nespatřoval. „Když nastupuji do tak významné funkce, chci mít kolem sebe lidi, kterým věřím. Šachta & Partners je renomovaná advokátní kancelář,“ řekl Blesku. Jiného názoru je zřejmě protikorupční policie, která některé zakázky DP i Marie Novákové šetří.

Jistá podezření má zřejmě také pražský primátor Bohuslav Svoboda, který nařídil hloubkový audit. Ten se zaměří na prodej kuponů MHD, provoz obrazovek ve stanicích metra, na poskytování služby SMS jízdenky – tedy na sporné zakázky, díky kterým měly vytéct z DP stamilionové částky.

„Až budeme mít výsledky, tak budeme buď konat, nebo zjistíme, že je vše v pořádku,“ řekl Svoboda.

Prozatímní ředitelka DP Magdalena Češková uvedla, že některé smlouvy uzavřené v době šéfování Dvořáka byly zrušeny, například se společností Neograph na tisk jízdenek či s advokátní kanceláří Šachta & Partners.

Dodala, že dojde také ke změnám ve vypisování tendrů. „Jednou z nich je to, že na webových stránkách DP, na které se budou moci všichni podívat, budou jejich podmínky, průběh i výsledky se zdůvodněním,“ uzavřela Češková.

ivuska1 ( 26. února 2012 20:05 )

Na toto neverim. Ty haj.zlove maji vydelano uz i pro vnoucata!

ivuska1 ( 26. února 2012 20:04 )

Normalni clovek tomu preci neveri ! Audit to mel odhalit davno a ne az ted ! A stejne se nic dit nebude. Adit je k nicemu !

ivuska1 ( 26. února 2012 20:02 )

ivuska1 ( 26. února 2012 20:01 )

To by jsme se opravdu divili!

ivuska1 ( 26. února 2012 20:00 )

SOUHLAS ! Audit to mel uz davno odhalit ! A nic ! Ted to bude najednou odhalovat !

Zobrazit celou diskusi